lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El ple d’Almassora deixa el deute per sota dels 2 milions en liquidar un crèdit de 921.000 euros

El ple de l’Ajuntament d’Almassora ha ratificat l’amortització d’un crèdit per valor de 921.765,60 euros que permetrà reduir a un únic préstec a llarg termini el deute municipal. Amb la liquidació d’este crèdit signat per l’anterior equip de govern, el consistori situa el deute per sota dels dos milions d’euros, xifra inèdita en aquesta dècada.

La sessió ha abordat esta liquidació dins d’una modificació de crèdits que permetrà realitzar inversions en via pública, ajudes d’emergència o renovar vestuari de Policia Local. No obstant això, el regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, ha recalcat la importància “de destinar romanents de 2017 a amortitzar el nostre deute amb els bancs gràcies a una gestió responsable que situa la nostra economia entre les més sanejades de la província”.

La previsió que va manejar a mitjan any el seu departament s’ha complit en permetre la liquidació d’un dels dos crèdits pendents, refinançat en 2014 al costat d’un paquet de deute que sumava 7.996.563,32 euros per una durada de 10 anys. D’esta forma, la projecció econòmica de la Tresoreria de tancar l’any amb un deute a llarg termini de 2.779.563,32 euros serà finalment més ambiciosa.

L’Ajuntament culminarà 2018 amb un deute a llarg termini d’1.857.797,72 euros en un únic crèdit enfront dels set préstecs i de pagar huit milions d’euros per a complir la sentència judicial per la taxació irregular de les expropiacions de l’avinguda Generalitat a reduir deute a mínims històrics.

No en va, entre 2007 i 2015, Almassora sempre va superar els 6 milions d’euros de deute, segons les dades de la Intervenció Municipal amb pics de fins a 11,8 milions en 2013.

Pla Edificant
A més, la sessió plenària ha aprovat la proposta de delegació de competències per a realitzar un estudi de patologies estructurals amb caràcter previ a les obres d’adequació de l’IES Álvaro Falomir. Tal com ha explicat l’alcaldessa, Merche Galí, és necessari realitzar un examen previ per a redactar un projecte “amb garanties”. És per açò que el ple ha demanat assumir les competències i avançar el procés. Tant l’estudi com la construcció del centre comptaran amb finançament autonòmic.

El portaveu del PP, Luis Martínez, el grup del qual s’ha abstingut en la votació, ha comparat estes obres de l’institut amb la macroampliació prevista pel seu grup en anteriors legislatures. La portaveu de Compromís, Diana Belliure, ha indicat que “no té a veure. El projecte passa de 24 unitats d’ESO a 16 i de huit de Batxillerat a 6, a més d’incloure FP”. Galí ha recordat que sense el vot favorable de l’equip de govern no tiraria endavant el pla Edificant a Almassora.

Últimas noticias

Contenido relacionado