viernes, 14 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almassora liquida els 900.000 euros del préstec de l’avinguda Generalitat

El deute municipal estarà per sota dels 2 milions al desembre enfront dels 11,8 de 2013

L’Ajuntament d’Almassora amortitzarà abans de final d’any un préstec de més de 900.000 euros signat per l’anterior equip de govern per a pagar la sentència judicial de l’avinguda Generalitat. Així ho ha anunciat l’alcaldessa, Merche Galí, després de consensuar amb el departament d’Hisenda, a càrrec de Santiago Agustí, la possibilitat de destinar romanents de 2017 a esta causa i resoldre així el deute.

La previsió implicarà liquidar un dels crèdits pendents, refinançat en 2014 al costat d’un paquet de deute que sumava 7.996.563,32 euros, per una durada de 10 anys.

“El pressupost de 2018 contempla el tancament de l’exercici amb un deute a llarg termini de 2.779.563,32 euros, però la gestió responsable d’este equip de govern farà que comencem el nou any per sota dels dos milions d’euros en préstecs pendents, una xifra desconeguda per a este Ajuntament des de fa més de 10 anys”, ha assenyalat l’alcaldessa.
En la mateixa línia s’ha manifestat l’edil d’Hisenda, que ha recordat que “hem passat de tindre set préstecs a mantindre solament dos i de pagar huit milions d’euros per a complir la sentència judicial per la taxació irregular de les expropiacions de l’avinguda Generalitat a reduir deute a mínims històrics perquè els veïns d’Almassora deixen de pagar interessos als bancs amb els seus impostos”.

No solament la sentència judicial va avivar l’endeutament municipal a partir de 2013. Entre 2007 i 2015, Almassora sempre va superar els 6 milions d’euros de deute, segons les dades de la Intervenció Municipal, que ha recordat que en 2013 el volum pendent va ascendir a 11,8 milions, que han anat reduint-se. L’any 2016 va arrancar amb 5,2 milions de deute, que va descendir a 4,7 a l’inici de 2017, mentre que Almassora va rebre 2018 amb un volum pendent de pagament de 3,2 milions i no arribarà als 2 al començament del nou any.

“Ara, encara que ja no és obligatori destinar a amortització de crèdit esta quantitat, els serveis tècnics ens ho recomanen davant el volum de projectes d’inversió iniciats o amb vista a arrancar en breu”, ha indicat Agustí. Es refereix així a les actuacions incloses en l’estratègia europea EDUSI i a les obres del projecte Edificant sufragades amb càrrec a la Generalitat Valenciana.

“A una part de l’oposició li pesa que hàgem aconseguit 22 milions d’euros en ajudes entre tots dos programes, una xifra inèdita, i es dediquen a difamar el treball tècnic, però també van dir que ja havíem liquidat el deute de l’avinguda Generalitat i hui comprovem de nou que no és així”, ha declarat el regidor d’Hisenda.

Últimas noticias

Contenido relacionado