domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almassora reuneix roba i material escolar per als refugiats sirians

L’Ateneu Jove i el Centre d’Esplai d’Almassora funcionen des de fa dies com a punts de lliurament dels materials que l’Ajuntament d’Almassora està arreplegant per als refugiats sirians. Borses i caixes amb roba, joguets, mantes i material escolar suposen la gran majoria de les donacions que han realitzat els veïns d’Almassora. A aquesta iniciativa també s’han sumat entitats i ciutadans d’altres localitats properes com ara Vila-real, Borriana, Peníscola, l’Alcora i La Vall, que han utilitzat furgonetes i cotxes particulars per a fer arribar l’ajuda a Almassora.

Els voluntaris d’Almassora Jove Alternativa (AJA), impulsora d’aquesta campanya que va començar a principis de mes, i els operaris del departament de Manteniment transporten periòdicament el material donat fins a un magatzem de propietat municipal per a no saturar els centres. La recollida durarà fins al 31 de gener, moment en el qual totes les donacions s’organitzaran en caixes degudament etiquetades i es traslladaran fins a un contenidor naval que l’Ajuntament d’Almassora farà arribar a Turquia. Una vegada en el país, els col·laboradors de la campanya ‘Syrian Civil Society Support Program’ distribuiran la roba i els materials entre els camps de refugiats que a dia d’avui reuneixen a més de dos milions de persones persones que han fugit de Síria i Afganistan, principalment.

Fins avui, aquesta campanya de solidaritat ha reunit prop de 275 caixes de roba i mantes i 35 de joguets i material escolar, però segueixen arribant donacions cada dia. Com reconeix la representant d’AJA “la solidaritat de la gent ha superat totes les nostres expectatives”. “Les xicotetes associacions, ONGs locals i les persones a títol individual estan fent molt per ajudar als refugiats”, ha afegit.

La regidora de Serveis Socials, Diana Belliure, ha assenyalat la necessitat de reunir materials i productes destinats a la infància, ja que “un alt percentatge de les persones refugiades són menors, alguns han quedat orfes i es troben indefensos davant aquesta complicada situació”. Per la seua banda, el regidor de Joventut, Xavier Trenco, ha agraït “l’energia invertida per l’associació AJA en aquest projecte i la de totes les associacions que han participat” i ha recordat que “necessiten voluntaris per a organitzar les donacions. Animem als joves a unir-se i tirar una mà”.

Últimas noticias

Contenido relacionado