lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Ximo Puig “en menys d’un any” l’Institut Tecnològic de la Ceràmica operarà a Almassora

El president ha assenyalat que els 2,4 milions d'euros que van invertir els contribuents valencians en la seua construcció podran servir per a millorar la productivitat de la indústria

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat el fet que el Consell haja aconseguit “en menys d’un any” que l’Institut Tecnològic de la Ceràmica (ITC) opere sobre l’edifici construït a Almassora per l’anterior Govern valencià en 2010, i que no va arribar a tindre ús.

Així, Puig ha assenyalat que els 2’4 milions d’euros que van invertir els contribuents valencians en la seua construcció ja tenen un ús “ben potent” com és la investigació de “processos de millora de la productivitat” en la indústria ceràmica.

El cap del Consell, després de la visita que ha realitzat a aquestes instal·lacions, on treballaran 40 investigadors i investigadores i que es van posar en funcionament en el mes de gener passat, ha defensat la necessitat d’augmentar una productivitat “a base de la millora tecnològica i la innovació”.

Per això, ha defensat la “unitat d’acció” generada per l’ITC, un institut instaurat entre l’Associació d’Investigació de les Indústries Ceràmiques (AICE) i la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), al mateix temps que ha mostrat el suport del Consell perquè “aqueixa suma d’esforços entre la indústria i la universitat s’enfortisca”.

El president, que ha reclamat una aliança entre universitat, associacions empresarials i sindicats, ha assegurat que “la Generalitat està al costat del sector ceràmic en tots els fronts”, des de l’energètic fins al de la internacionalització, la formació, la investigació o la sostenibilitat.

Durant la visita a aquest nou laboratori d’investigació, el president ha valorat que el sector haja mostrat capacitat d’innovació i de reacció enfront de la crisi.

A més, ha destacat la importància del “pas avant” donat per la indústria de la maquinària, a través de la “aplicació real” de la indústria 4.0, i ha cridat a buscar noves oportunitats tant augmentant la productivitat com la penetració en els 140 mercats en els quals el sector ceràmic de Castelló té presència.

Quant a l’impuls del mercat intern, Puig ha recordat que, a través de la Mesa de la Ceràmica, constituïda pel sector i l’Administració valenciana, s’han plantejat plans com el Renhata, per a la reforma de l’interior d’habitatges, amb l’objectiu de revitalitzar el consum.

En aquest sentit, Puig ha afirmat que la ceràmica és “un sector clau per a l’economia de Castelló, el conjunt de la Comunitat Valenciana i d’Espanya” per les xifres que genera en ocupació i recursos.

Planta de fregides

Així mateix, el cap de l’Executiu valencià ha mostrat la seua voluntat de donar suport a les peticions de l’ITC per a dur a terme una modificació del document de cessió de l’institut que permeta construir una planta pilot de fregides en les instal·lacions d’Almassora.

L’objectiu d’aquest projecte és, com han explicat representants de l’ITC, poder realitzar transferències d’indústria 4.0 al sector de les fregides, com ja ocorre amb els fabricants de pols atomitzada i rajoles.

Conveni amb Ascer

A més, el president ha aprofitat la visita per a signar un protocol de col·laboració amb l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer), que té com a objectiu la promoció de la ceràmica “en tots els seus àmbits”.

Així ho ha definit Puig, que ha apostat per “generar la voluntat política, per part d’Ascer i de la Generalitat, per a construir un espai permanent de reflexió, acció interdepartamental i de promoció de la ceràmica des de la internacionalització”.

“Estem en un moment competitiu”, ha advertit el cap del Consell, que ha assenyalat que, encara que la ceràmica valenciana “té qualitat suficient”, també està sotmesa” a uns problemes relacionats amb la productivitat en mercats que tenen uns factors competitius que els afavoreixen”.

Per això, a partir del conveni es plantejarà una sèrie d’accions que, en les pròximes setmanes, i a partir d’una sèrie de reunions, s’aniran detallant, segons el president, “des d’una visió col·laborativa entre el sector públic i el sector privat”.

Últimas noticias

Contenido relacionado