06:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almussafes contracta a deu veïns amb el Programa de Foment de l’Ocupació Agrària de la localitat

Estan posant a punt les instal·lacions del Parc Rural i executant obres de consolidació del límit del Camí Fondo

L’Ajuntament d’Almussafes s’ha adherit de nou al Programa de Foment de l’Ocupació Agrària promogut pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), amb el qual el consistori ha pogut contractar este estiu durant un mes a un total de deu treballadors del sector agrícola en situació de desocupació.

El desbrossament de camins i ponts, la posada a punt de les instal·lacions del Parc Rural i l’execució d’unes obres de consolidació del límit del Camí Fondo són les principals tasques que estan duent a terme des de finals de juliol i fins a finals d’agost. El govern central ha invertit 21.000 euros en el projecte i l’Ajuntament els 20.065 euros restants per a poder dur a terme la iniciativa.

La present edició del Programa de Foment de l’Ocupació Agrària impulsat pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) inicia la seua recta final a Almussafes. Des de finals de juliol i fins a finals d’este mes d’agost, un total de deu treballadors aturats del règim agrari, dos oficials i huit peons, estan gaudint d’una oportunitat laboral d’un mes de durada en el qual estan desenvolupant tasques relacionades amb el manteniment del terme municipal.

El govern central promou este programa en col·laboració amb els ajuntaments espanyols amb l’objectiu de fomentar l’ocupació i garantir un complement de renda durant el període no coincident amb la campanya agrícola.

“És important recolzar els convenis de col·laboració amb altres administracions en l’àmbit de l’ocupació per a continuar impulsant projectes que ens permeten millorar la situació econòmica de les famílies, en este cas les que viuen del sector agrícola”, assenyala l’alcalde en funcions i regidor d’Agricultura, Faustino Manzano.

El projecte que desenvolupa el consistori municipal almussafeny consisteix en el desbrossament de camins i ponts, en la posada a punt de les instal·lacions del Parc Rural i en l’execució d’unes obres de consolidació del límit del Camí Fondo.

Les persones seleccionades han accedit als seus llocs després d’un procés de selecció en el qual se’ls exigia estar inscrits en el Servei Valencià d’Ocupació i Formació com a aturats del Sistema Especial Agrari integrat en el Règim General de la Seguretat Social, acreditar la condició de treballadors agraris i evidenciar que almenys un mes dels quals acrediten estar d’alta en este pla està inclòs dins dels sis mesos anteriors a la data de finalització del termini de presentació de les sol·licituds, el passat 8 de juny.

A més, en la baremació es van tindre en compte qüestions com el perfil professional, les responsabilitats familiars, el període de permanència com a demandant d’ocupació o el no haver sigut contractat en l’edició de 2017. Per a la posada en marxa d’este programa, valorat en 41.065 euros, el SEPE ha concedit a l’Ajuntament d’Almussafes una subvenció de 20.065 euros, quantitat que se suma als 21.000 euros invertits pel mateix consistori de fons propis.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado