domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Alzira celebra el 10 de març el III Concurs d’Espardenyà Francisco José García

Es repartiran un total de 5.500 euros en premis. El primer premi, patrocinat per l’Ajuntament d’Alzira, serà de 3.000 euros. El segon premi, patrocinat per València Turisme, de 1.500 euros i el tercer premi, patrocinat per la Mancomunitat de la Ribera Alta, de 1.000 euros. El jurat estarà format per reconeguts professionals de la gastronomia

Este matí s’ha presentat en una roda de premsa el III Concurs d’Espardenyà Francisco José García que se celebrarà a Alzira el diumenge 10 de març, a partir de les 10 hores, a la plaça del Regne.

L’alcalde, Diego Gómez, ha sigut l’encarregat de presentar este concurs organitzat per l’Ajuntament i per ‘Tus Noticias de la Ribera’, que compta amb el suport de la família de Francisco José García, que ja és un referent a la Comunitat Valenciana i que s’obri enguany a la participació de restaurants de tot l’Estat. Tant este concurs com el plat estan integrats en la marca gastroturística de la Comunitat Valenciana L’Exquisit Mediterrani, i compta amb el suport de València Turisme i la Mancomunitat de Municipis de la Ribera Alta.

Un total de 26 restaurants participen en esta tercera edició del concurs, els quals provenen d’Alzira, l’Alcúdia, Alginet, Barx, Benifaió, Bicorb, Carcaixent, Catadau, Cullera, Gandia, Llombai, Mislata, el Palmar, Quesa, Serra, Setaigües, Sueca, Tous, València i Xiva, i també de les comarques d’Alacant i Castelló. D’àmbit estatal hi participaran restaurants de Madrid, Logronyo, Barcelona i Andorra.

Es repartiran un total de 5.500 euros en premis. El primer premi, patrocinat per l’Ajuntament d’Alzira, serà de 3.000 euros. El segon premi, patrocinat per València Turisme, de 1.500 euros i el tercer premi, patrocinat per la Mancomunitat de la Ribera Alta, de 1.000 euros. El jurat estarà format per reconeguts professionals de la gastronomia.

Gómez ha destacat al respecte: “Considerant que estem en la tercera edició, és un concurs ja consolidat per diversos motius: en primer lloc, pel prestigi dels restaurants participants; en segon lloc, per la dotació econòmica, donat que és el concurs gastronòmic amb major dotació de la Comunitat Valenciana i, per últim, per la tasca de recuperació i difusió d’un plat tradicional valencià”.

L’alcalde també ha recalcat que és pretén que aquest esdeveniment siga “una festa popular” on diverses falles i assocacions cuinaran una espardenyà a la plaça del Mercat.

Per últim, l’alcalde ha informat que el dimecres 13 de febrer, Alzira portarà l’espardenyà al Congrés dels Diputats de Madrid. Els dos restaurants del Congrés inclouran eixe dia l’espardenyà en el menú en què quatre cuiners que han participat en les dues edicions anteriors ajudaran l’equip de cuina del Congrés a cuinar-la. En total es cuinaran 300 racions d’aquest plat valencià.

A banda dels patrocinadors institucionals, en el III Concurs d’Espardenyà Francisco José García participen, com a col·laboradors principals: Aldisa, Bankia, Belsher, Cotonera Events, Centre Comercial Ribera del Xúquer, GP Automoción, GrupoTN, Hospital de la Ribera, Family Cash i San Miguel.

Últimas noticias

Contenido relacionado