martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Amigó: «La Ribera Alta disposarà de 5 milions d’euros per pal·liar l’infrafinançament crònic de l’Estat»

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha incidit en que «davant l’infrafinançament crònic per part de l’Estat, les administracions valencianes hem apostat per unir esforços i dotar de recursos als nostres Ajuntaments». En aquesta mateixa línia, ha destacat que mitjançant l’activació d’aquest mecanisme «des de les administracions treballem per fomentar la inversió i reduir la despesa corrent dels consistoris, dos objectius que ens permeten avançar cap a l’autonomia municipal en compliment dels principis recollits al Pacte del Botànic», ha indicat.

Precisament, una de les principals reivindicacions dels Ajuntaments radica en comptar amb ajuda no solament per a inversions sinó també per a despesa corrent, «ja que en moltes ocasions la qualitat dels serveis depenen d’aquest tipus de despesa, i sense un finançament adient resulta complicat poder oferir aquestes prestacions bàsiques a la ciutadania», ha explicat Maria Josep Amigó. En aquest sentit, els ajuntaments podran determinar a què destinen els recursos del Fons de Cooperació, donat que les aportacions del qual són incondicionades, per a inversió, per a despesa corrent o per a ambdues.

La distribució dels fons s’ha efectuat atenent al criteri poblacional, ponderat de manera que prevalen els municipis de menor població. Així, segons aquest repartiment, als 36 ajuntaments que conformen la comarca de la Ribera Alta els corresponen un total de 5.223.953,03 euros.

Per municipis, les assignacions més elevades corresponen a Alzira, amb 43.500 habitants i 601.160,09 euros, Algemesí, amb 27.607 habitants i 449.083 euros, Carcaixent, amb 20.520 habitants i 381.591,84 euros i Carlet, amb 15.384 habitants i 319.172,97 euros d’aportació. En el costat contrari de la taula es troben els set municipis els padrons dels quals es troben per sota del miler d’habitants, que són L’Ènova, La Barraca d’Aigües Vives, Beneixida, Benimuslem, Sant Joanet, Sellent i Cotes, que rebran entre 23.000 i 48.000 euros.

El Fons de Cooperació Local compta amb una dotació total de 40,1 milions d’euros per als municipis de la província de València, gràcies a l’aportació a parts iguals realitzada per la Generalitat Valenciana i la Diputació de València. D’aquesta manera, la institució provincial continua amb l’aposta iniciada al juliol de 2015 de reforçar l’autonomia local i impulsar les polítiques municipalistes, i que ha suposat entre els anys 2015 i 2016 una injecció de més de 150 milions d’euros que els municipis valencians han pogut destinar a inversions.

Últimas noticias

Contenido relacionado