jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els andalusos de la Comunitat Valenciana celebren a Mislata el seu gran dia

Un any més, Mislata ha tornat a acollir la celebració del dia gran els andalusos residents a la Comunitat Valenciana. El pavelló poliesportiu de la Canaleta ha sigut de nou l’escenari de la celebració del Dia d’Andalusia, organitzat per la Federació d’Entitats Culturals Andaluses (FECA-CV). Durant aquests últims dies, les cases regionals andaluses de la Comunitat han commemorat la seua setmana gran, dedicada enguany a la província de Còrdova, i el d’avui ha sigut l’acte central del seu programa.

Més de dues mil persones han omplert el pavelló de Mislata en un festival que ha comptat amb l’assistència, per segon any consecutiu, de la presidenta andalusa Susana Díaz, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, que han presidit l’acte al costat de l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa.

L’acte ha comptat amb una part folklòrica, amb actuacions musicals dels quadres de ball de les associacions andaluses, i una part més institucional, amb les intervencions de Díaz, Puig i Bielsa, a més de la presidenta de la FECACV, Puri Torres. L’alcalde ha donat les gràcies a la Federació per triar una altra vegada Mislata per a celebrar el Dia d’Andalusia i ha agraït també la presència dels dos presidents, que un altre any més han volgut acompanyar als andalusos de la Comunitat en el seu moment gran.

Durant la seua intervenció, Bielsa ha fet un reconeixement a “aquells que van venir a les nostres terres a cercar un futur millor per a ells i per als seus fills”. Davant un auditori que simbolitza com ningú l’agermanament entre ambdues regions, l’alcalde ha posat als andalusos com a exemple de “poble noble, de lluita i de lliurament. Per açò els valencians us mirem amb respecte i admiració”. Per a acabar, Bielsa ha citat a Blas Infant i el seu ideal de “projecte compartit”, per a concloure que “a açò aspirem i per aqueix ideal hem de treballar”.

La presidenta andalusa, molt aclamada pels seus paisans durant tot l’acte, ha posat a Andalusia com a exemple “d’igualtat, compromís i solidaritat” i ha destacat que la unió d’andalusos i valencians “ens fa més forts als uns i els altres”. A més, ha animat a totes les cases regionals a seguir promocionant els valors andalusos més enllà de la seua terra i els ha dit que sempre tindran a prop a la seua Junta d’Andalusia.

El president de la Generalitat ha remarcat el caràcter acollidor dels valencians i ha recordat en la seua intervenció al poeta alacantí Miguel Hernández, per a recordar que “mai cal perdre l’esperança de tenir un futur millor”.

Després de l’acte, Díaz, Puig i Bielsa han visitat la seu de l’Associació Andalusa de Mislata, on han compartit uns moments amb els seus socis, “els ambaixadors d’Andalusia en la ciutat”, com ha dit el seu president. Allí han presenciat l’actuació dels grups de ball de l’associació i han xarrat amb les persones de Mislata, posant fi així a les celebracions del Dia d’Andalusia a la Comunitat.

Últimas noticias

Contenido relacionado