Un anell verd per a la comarca de l’Horta

Obres Públiques adjudica la construcció del primer tram que travessarà els termes de Montcada, Alfara del Patriarca, Vinalesa, Carpesa, Bonrepòs i Mirambell, Cases de Bàrcena i Meliana.

1965
Anell verd

La conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha adjudicat les obres per a la construcció del primer tram de l’Anell Verd Metropolità de València, el conegut com a ‘Tram 6, Montcada-Meliana’, per un import 908.151,16 euros, segons ha informat el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, qui també ha confirmat que les obres començaran en els pròxims dies.

El tram 6, que s’iniciarà en el terme municipal de Montcada, discorrerà pels camins de servei del Barranc del Palmaret i del Carraixet des dels quals es té una àmplia panoràmica de l’Horta de València. Des d’allí, vorejarà el nucli urbà de Vinalesa i es dirigirà cap a Meliana, travessant l’horta de Bonrepòs i Mirambell i de Cases de Bárcena. El tram ara adjudicat finalitzarà en la carretera CV-300, en l’extrem oest del terme municipal de Meliana, punt de connexió amb el futur ‘Tram 7, Meliana-Port Saplaya’.

Com ha explicat Carlos Domingo, este tram tindrà una longitud total de 6,5 quilòmetres i travessarà els municipis de Montcada, Alfara del Patriarca, Vinalesa, Carpesa (València), Bonrepòs i Mirambell, Cases de Bàrcena (València) i Meliana, en els quals es va a procedir a la implantació d’una via cicle-per als vianants contínua, “aprofitant els camins rurals existents i els carrers per als vianants”.

També es procedirà a senyalitzar tot l’itinerari de l’anell verd metropolità de València amb una senyalística d’identitat pròpia. A més, ha afegit Domingo, “s’inclouran cartells informatius i divulgatius de les característiques ambientals i culturals de la zona, així com d’altres béns d’esta naturalesa pròxims al traçat”.

Igualment se substituirà la barrera tipus bionda dels camins de servei dels barrancs de Palmaret i Carraixet per un protector físic més integrat en el mitjà natural i amb característiques de seguretat adequades per al trànsit ciclista.

El departament que dirigeix María José Salvador també crearà en este tram de l’Anell Verd Metropolità àrees de descans cada 1,5 km-1,8 km que inclouran cartells informatius de les zones d’interés properes al traçat i es regeneraran les zones degradades limítrofes a l’itinerari principal, així com es realitzarà la neteja i revegetació de les més significatives.

El director general ha destacat que les solucions de fermes adoptades “aposten per la sostenibilitat en reciclar in situ els paviments actuals, estabilitzant-los amb ciment, a fi de reduir la generació de pols, i conjugar la durabilitat amb una reduïda necessitat de manteniment”.

Anell Verd

L’Anell Verd Metropolità de València és un corredor circular de més de 52 km, destinat als vianants i ciclistes, que travessarà les comarques de l’Horta de València. Per a la seua materialització pràctica, l’Anell Verd s’ha dividit en 9 trams que s’aniran desenvolupant progressivament.

Esta actuació s’inclou dins del Programa FEDER 2014-2020, el capítol corresponent del qual a les noves actuacions en matèria de sengles ciclables i carrils bici a desenvolupar per la Generalitat en tot l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana està dotat amb 34,8 milions d’euros, dels quals la Unió Europea finança el 50%. D’esta quantitat, una part important es destinarà al conjunt de les actuacions corresponents a l’Anell Verd Metropolità de València.