Arxiven les recerques sobre les agressions sexuals a 25 dones del Aquarius

L'hospital en el qual van ser ateses després de desembarcar va activar el protocol i va traslladar les seues sospites a Instrucció 18, però els forenses van descartar indicis de delicte.

502

El Jutjat d’Instrucció 18 de València, en funcions de guàrdia el cap de setmana en què va arribar el “Aquarius”, ha arxivat les diligències obertes per a investigar si 25 dones, algunes d’elles menors, que viatjaven en el vaixell havien sigut víctimes d’agressions sexuals durant la travessia.

La decisió s’adopta després que els forenses de l’Institut de Medicina Legal, que van entrevistar i van avaluar a les dones en els diferents hospitals en els quals estaven sent ateses, descartaren que hagueren patit algun tipus d’abús o agressió.

La intervenció del Jutjat es va produir després que l’hospital o hospitals de la capital on van ser traslladades les dones després de desembarcar activaren el protocol d’actuació sanitària i traslladaren al Jutjat les seues sospites.

El Jutjat va obrir llavors diligències prèvies, va enviar a tres forenses a examinar a les suposades víctimes i, després de rebre els informes que descarten indicis de delicte, ha procedit a l’arxivament de totes les diligències.