sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Nou atac a l’estàtua d’Estellés a Burjassot

Els suposats autors serien quatre joves menors d’edat que van ser identificats i que rebran una sanció administrativa

Esta passada nit de dimecres, l’estàtua del poeta valencià Vicent Andrés Estellés, que es troba a la plaça Emilio Castelar de Burjassot, ha sofert un nou atac vandàlic. No és la primera vegada que ocorre i en aquesta ocasió ha sigut arrencada del banc on està anclada.

Segons l’alcalde de Burjassot, Rafa García, minuts després dels fets van ser identificats en les immediacions de la plaça quatre menors d’edat com autors del vandalisme. Els joves van ser detinguts i es va informar a les seues famílies, avui es procedirà a iniciar el tràmit per a les respectives sancions administratives.

En octubre de 2017, esta estàtua, ja havia sofert un atac del mateix tipus i en diferents ocasions ha aparegut tacada de pintura blava. A més, fa només uns dies els llibres que acompanyen l’escultura van ser també arrencats. Davant d’estos atacs persistents, Compromís per Burjassot ha demanat la instal·lació de càmeres de vigilància.

Compromís no han sigut els únics en pronunciar-se al respecte, també han condemnat l’atac el Partit Comunista del País Valencià i diferents col·lectius antifeixistes. A més, alguns periodistes valencians com Eugenio Viñas o Miquel Ramos ho han fet a títol personal. Aquest últim escrivia a Twitter: “l’odi a la cultura ha sigut sempre una senya d’identitat del feixisme” i parafrasejava al propi Estellés “però no podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu”.

Els operaris municipals van retirar l’estàtua del terra i aquest matí ja ha sigut instal·lada de nou.

Últimas noticias

Contenido relacionado