04:10 - jueves, 5 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Institut Ramon Llull amplien la col•laboració amb un curs d’estiu de llengua i cultura a València

El vicepresident de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Rafael Ramos, i el director de l’àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, Josep-Anton Fernàndez, han inaugurat este matí en el Col·legi Major Rector Peset la tercera edició de ‘l’Estada lingüística d’estiu’ a València, destinada als alumnes dels lectorats de llengua i cultura valenciana, cofinançats per la Generalitat Valenciana, i als lectorats de l’IRL en universitat europees.

Rafael Ramos ha destacat la projecció exterior de la llengua en el conjunt de les principals universitats europees, representades pels alumnes que participen en el curs. Per primera vegada, l’estada lingüística està organitzada conjuntament per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Institut Ramon Llull. Precisament, Josep-Anton Feràndez ha ressaltat l’augment del nombre d’alumnes, la selecció dels participants i la major duració del curs.

Fins al 21 de juliol l’Estada d’estiu reunix a València un total de vint-i-un estudiants de quinze universitats espanyoles i d’altres països europeus, fruit de l’estreta col·laboració entre l’AVL i l’IRL. A les universitats d’Amiens, Cambridge i Torí, enguany s’han incorporat les de Belgrad, Blanquerna, Bristol, Brno, Budapest, Granada, Jagellònica, Nàpols, Potsdam, Praga, Santiago de Compostela i Sant Petersburg.

El programa inclou vint-i-set hores de classe de llengua impartides pels professors Adrià Castell i Pau Sanchis, a més de les sessions de literatura i cultura valenciana que oferiran els acadèmics Artur Ahuir, Emili Casanova i Josep Palomero. També participaran en este curs el musicòleg Josep Vicent Frechina i l’actor Alfred Picó per a parlar sobre la cançó i el teatre en valencià, i completar l’aproximació a la realitat actual i històrica del territori valencià.

Igualment, l’estada ha previst diferents recorreguts i passejades guiades per la ciutat de València, i una visita el pròxim dimecres al monestir de Sant Miquel dels Reis, seu de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, on els alumnes seran rebuts pel president de la institució normativa, Ramon Ferrer. Finalment, el programa ha programat excursions a Cullera, Sagunt i l’Albufera, visites a museus, com el de la xufa a Alboraia, i l’assistència a algun espectacle.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado