domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Benicarló aposta pel teatre, la música i la ciència en el primer semestre de l’any

El regidor de Cultura, Josep Barberà, ha desvetllat avui les grans línies que marcaran la programació de la Regidoria de Cultura per al primer semestre de l’any. Les actuacions s’agrupen en dos eixos principals. D’una banda, el teatre professional, que recupera la seua presència a Benicarló, i d’altra banda, els projectes emmarcats en el programa El Centre Batega (pensat per a revitalitzar el centre històric de la ciutat), com el Petit Festival, la Setmana de la Ciència o la Nit en Vetla. Per tal de promocionar totes les activitats, s’ha editat un punt de llibre amb el nom de Punt de Cultura, on es detallen en forma de calendari cadascuna de les activitats.

«En la nova programació -ha dit el regidor de Cultura- hi ha projectes nou i altres que es mantenen. Hem fet apostes molt potents però també hem decidit continuar amb altres programes que pensem que són bons per a Benicarló».

Una de les novetats més esperades és la recuperació de la programació teatral professional, a través del cicle Teatre Politik, que portarà a Benicarló obres com Ruz-Bárcenas, de Pedro Casablanc i produïda pel Teatre Lliure; Autorretrato de un joven capitalista español, d’Alberto San Juan; El crèdit, de Sergi Belbel; o La gent, una producció de Pérez&Disla.

Paral·lelament, tornarà a posar-se en marxa el programa El centre batega amb propostes reforçades com el Petit Festival, que enguany coorganitzarà l’Ajuntament i que passarà d’un a tres dies (6, 7 i 8 de maig). El festival incorporarà un concurs de cantautors en llengües minoritzades, al qual es poden presentar cantautors en valencià, bable, euskera, gallec, etc.

L’endemà mateix del Petit Festival començarà la IV Setmana de la Ciència, un dels projectes als quals la Regidoria continua donant suport juntament amb l’associació Abacs i que portarà a Benicarló xarrades, experiments i activitats relacionades amb la ciència.

Dins també d’El centre batega, arribarà un dels seus projectes més emblemàtics, La Nit en Vetla, que arriba ja a la quarta edició i s’ha programat per al 15 de juliol. Josep Barberà ha confirmat que «des de la Regidoria continuarem potenciant-la, tot i que estem treballant en alguns canvis que desvetllarem més avant».

A tota aquesta programació, cal afegir el cicle de curtmetratges Sessió Contínua, que seguirà apostant per la projecció de curtmetratges, i pel programa A Pèl, per a promocionar el treball dels joves creadors benicarlandos i que, de moment, està funcionant molt bé. Sense oblidar el concert del jove cantautor Andreu Valor que tindrà lloc aquest mateix dissabte 23 de gener a les 19.00 hores a l’Edifici Gòtic.

Últimas noticias

Contenido relacionado