jueves, 25 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Benicàssim impulsarà el reconeixement del dia de Paelles com a festa d’interès turístic de la Comunitat Valenciana

L’Alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès, ha mostrat la seua satisfacció pels bons resultats de les festes de Sant Antoni i Santa Águeda i anuncia la iniciativa de seguir impulsant el reconeixement del Dia de les Paelles com un referent fester a la Comunitat. L’alcaldessa ha dit sobre aquest tema que “crec que any a any aquesta festa va a més, i de fet divendres passat es van superar els índexs de participació arribant a ser quasi 30.000 persones les que es van congregar a Benicàssim durant aqueixa jornada per a degustar la paella i per a gaudir d’un dia entre amics. Perquè qui acudeix aqueix dia a paelles es converteix en un veí més de Benicàssim. Aqueix dia, tot aquell que ens visita se sent benicense i aqueixa singularitat de la festa. De germanor i convivència és un atractiu per a potenciar la seua entitat. Per açò volem treballar a augmentar el seu reconeixement a Festa d’interès turístic de la Comunitat Valenciana”.

Marquès ha recordat que els requisits per a obtenir aquest reconeixement passen perquè la festa és referent en la integració i participació de la societat local. Que tinga una especial afluència i integració de visitants i turistes. Que potencie, conserve i difonga els valors positius de convivència, tolerància i reconeixement de la diversitat. I que promocione tant el territori en què se celebra com els seus valors culturals, ludic-festius, historic-artístics, paisatgístics, urbanístics i mitjà ambientals. “I per descomptat la festa de les paelles compleix de sobres i amb escreix tots ells”, ha conclòs l’alcaldessa.

Per la seua banda, el regidor de festes, Arturo Martí ha volgut també fer un balanç general de tota la setmana i ha destacat en primer lloc “l’absència de successos rellevants, que entelaren la festa. No hi ha hagut ni incidents taurins, ja que en tots els dies de festejos amb prou faenes va haver-hi un ferit lleu que per un baralla va haver de ser atès in situ en el lloc sanitari i va ser donat d’alta allí mateix, després de la cura”.

La participació ha sigut més alta que cap any, ha ressenyat el regidor, “tant en la processó de la coqueta on hi ha hagut un lleuger increment de la participació de carros i grupes, com en la resta d’actes i per descomptat, el dia de les paelles”.

Martí ha assenyalat que “també ha sigut molt moderat l’índex d’actuacions policials, que s’han emmarcat en l’atenció a les queixes veïnals per sorolls i participació en la salvaguarda de l’ordre públic, però sense increment de les intervencions pel que fa a altres anys ni amb intervencions de rellevància”.

Arturo Martí ha destacat també el “excel·lent acolliment de les activitats infantils programades especialment per als més xicotets que han tingut tota la setmana festiva i que és un punt a programar en els pròxims anys perquè es vaja consolidant”.

Finalment, tant el regidor de festes, com la pròpia alcaldessa, han volgut agrair a totes les persones que han participat en l’organització perquè les festes hagen pogut ser un èxit: comissió de festes, policia local, brigades municipals, guàrdia civil, bombers del consorci, protecció civil, personal sanitari, funcionaris municipals, ongs, i voluntaris locals que han estat al peu del canó tant per a fer coquetes com per a vetlar pel bon funcionament de la festa. “A tots ells cal agrair-los la seua especial implicació perquè un any més Benicàssim haja pogut gaudir de les seues festes patronals com a exemple d’harmonia, convivència i alegria”, ha finalitzat Susana Marquès.

Últimas noticias

Contenido relacionado