06:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia presenta «Zoos humanos, ethnic freaks y exhibiciones etnológicas»

El proper dimecres 29 de març, a les 19:00 hores, la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia acollirà una nova sessió del cicle de presentacions #EnVeuAlta a la Biblioteca. En aquesta ocasió el protagonista serà Hassan J. López, qui presentarà el seu llibre, Zoos humanos, ethnic freaks y exhibiciones etnológicas: una aproximación desde la antropología, la estética y la creación artística contemporánea. Un treball que analitza el fenomen que alguns autors descriuen com “zoològics humans”, el significat d’aquestes exhibicions humanes en el seu context i els discursos que ha generat en la contemporaneïtat, així com la voluntat de resposta crítica col·lectiva sobre la influència d’aquestes exposicions als nostres esquemes de percepció de les societats extraeuropees i els estereotips culturals en general.

Aquest títol obri la nova col·lecció Concreta textos que l’Editorial Concreta dedica a la publicació de treballs d’investigació de caràcter interdisciplinari. Les editores, Nuria Enguita i Laura Vallès, acompanyaran a l’autor en la presentació, així com també ho farà Beatriz Santamarina, professora titular d’Antropologia de la Universitat de València, qui exercirà com a presentadora del volum.

Amb motiu d’aquest acte, la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia ha preparat, juntament amb Hassan G. López i dos alumnes del Màster en Fotografia, Art i Tècnica de la Universitat Politècnica de València, Ali Atrees i Julia Castelló, una mostra documental i bibliogràfica a la sala Espai Obert de la Biblioteca. En la mateixa es podran visitar una bona representació de fotografies, postals, gravats i publicacions sobre les exhibicions humanes de finals del segle XIX i principis del XX.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado