domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Bonig: “El ‘Botànic-Titànic és un govern esgotat que està tapant forats per a no afonar-se”

La presidenta del PPCV valora de “nefasta” la gestió sanitària del Govern valencià

La presidenta del PPCV ha comparegut este matí per a comentar la situació actual de la sanitat valenciana després de reunir-se amb representants de sindicats mèdics. A més, també ha valorat la manifestació que va tindre lloc ahir a Madrid i que va comptar amb el suport de l’oposició valenciana.

“El PP eliminarà les llistes d’espera”

L’augment de les llistes d’espera demostra la nefasta gestió del Botànic. Des del PPCV es portarà avant una remodelació interna en sanitat per a dotar als llocs directius de professionalització i acabar amb les llistes d’espera”. Així ha valorat Isabel Bonig la comesa del govern valencià en relació a la sanitat. Així mateix, ha assegurat que el PP va deixar una llista d’espera de 57.000 persones i ara ja hi ha “8.500 persones més”, i també ha destacat que hi ha hospitals com el d’Elda en el qual “hi ha 16 dies d’espera per a una ecografia”, i uns altres, com el d’Alcoi, on “hi ha 721”. “Hi ha una falta de planificació total. El ‘Botànic-Titànic és un govern esgotat que està tapant forats per a no afonar-se”, ha assenyalat Bonig.

La presidenta ha anunciat que el PP eliminarà les llistes d’espera garantint l’elecció del centre sanitari si el pacient supera un límit de dies. “Oferim solucions concretes amb mesures clares com, per exemple, establir per llei uns temps màxims d’espera per a, transcorreguts els quals, donar opció de triar lliurement al pacient per a ser atés de forma immediat on trien per a evitar que s’acresca o prolongue la seua malaltia i que siga a càrrec de la Generalitat, el mateix que es fa amb Muface o amb les ressonància”, ha assenyalat.

“A favor de la convivència”

En relació a la manifestació convocada ahir a Madrid pel PP i Ciutadans amb suport de Vox, Bonig ha recalcat que “també hi havia socialistes en eixa concentració perquè no era una manifestació contra ningú, sinó a favor de la convivència”. Per això, ha assenyalat també que Puig no ha estat “a l’altura de la tradició socialista”.

Els espanyols ja estem cansats de negociar amb qui no vol acceptar, perquè hi ha 21 punts que Quim Torra li va entregar en una comissió bilateral d’igual a igual a Sánchez que no es poden acceptar perquè no demanen més competències o inversions, volen el dret d’autodeterminació i la proclamació d’una República. Només podem aplicar la llei i la Constitució“, ha afegit la presidenta.

Finalment, ha reclamat la convocatòria d’eleccions per part de Pedro Sánchez, ja que “va acceptar el vot d’extremistes i de partits afins a ETA, com Bildu, a canvi de convocar immediatament eleccions”.

Últimas noticias

Contenido relacionado