domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Bonig: “Puig i Oltra no deixen una altra opció que eixir al carrer i recórrer a els tribunals amb el seu sectarisme en Educació”

La Síndica del Grup Popular en les Corts, Isabel Bonig, ha acusat Puig i Oltra de “no deixar una altra opció que eixir al carrer i recórrer als tribunals davant el seu sectarisme en Educació”.

Bonig ha manifestat, després de la reunió de la Junta de Síndics, que li sembla “bé que Puig i Marzà se n’aniran a Finlàndia per a copiar idees, però que es porten tot el model finlandés, on es dóna llibertat als pares, i on hi ha avaluacions de professors i de centres, just el que el Titànic ha llevat ací”. “La realitat és que fugen del problema que té l’educació amb el govern del Titànic a la Comunitat València. El Titànic té un problema amb l’educació i ells fugen. Marzà és l’executor d’una política marcada per Oltra, Compromís i recolzada pel PSPV”.

La representant popular ha indicat que l’educació, “tant la pública com la concertada està en peus de guerra. És moment de pacificar les coses i consensuar-ho amb la comunitat educativa però és molt difícil quan ni tan sols són capaces de rebre a les plataformes educatives i als pares. En tal cas solament ens queda el carrer i els tribunals. Anem a veure com queden aquests recursos. El que proposem és que es retiren aquests decrets, es lleve la ideologia i el sectarisme i es dialogue en un tema que està per sobre de partits i d’ideologies com és l’educació”.

Bonig ha anunciat l’admissió a tràmit de diversos recursos contra decrets educatius. “Aquest cap de setmana hem conegut que el TSJCV ha admés a tràmit el recurs interposat per la Diputació d’Alacant contra el decret de plurilingüisme. Ara també han sigut admesos altres dos pel mateix tema: un del Grup Parlamentari Popular i un altre interposat per la Plataforma al dret del castellà, plataforma de pares de zones castellà-parlants. No anem en contra del valencià sinó a favor de la llibertat”.

“A més –ha continuat- ha sigut admés el recurs que va interposar el Grup Popular contra el decret de concerts de la Conselleria d’Educació per vulnerar la limitació a la llibertat dels pares a l’hora de triar el tipus d’educació que volen per als seus fills. Ara diran que l’admissió a tràmit és un requisit formal però és evident que Puig i Oltra té un seriós problema amb l’educació”.

Oltra no permet la crítica

D’altra banda, la Síndica popular ha lamentat que “el conseller de Transparència haja fet una queixa formal en la Junta per les meues paraules en l’últim ple quan vaig dir que la senyora Oltra fuig de les Corts. La senyora vicepresidenta sembla que té una guàrdia pretoriana per a impedir que ningú s’isca del guió. No s’entén aquest control de la senyora vicepresidenta, que ha tornat a excusar la seua presència en el pròxim ple. Sembla que no se li pot dir gens ni atacar-la dialècticament. Som l’oposició i la nostra labor és controlar al govern amb arguments. Sembla que la molesta la crítica. Ací s’exposen idees amb arguments i no vull recordar les barbaritats que deien en l’anterior legislatura quan algun conseller no venia”.

Bonig ha explicat que en la Junta de Síndics s’ha acceptat que la compareixença del conseller d’Educació per a explicar la creació d’una Oficina Lingüística siga en Ple i no en Comissió. “Aquesta Oficina és una qüestió molt semblant al que succeeix a Catalunya, amb una clara limitació a la llibertat, i volem conéixer la seua concreció”.

Finalment, la síndica popular ha felicitat al Llevant UD pel seu recent ascens a Primera Divisió.

Últimas noticias

Contenido relacionado