jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Un bot realitza més de 4000 entrades falses en una enquesta sobre el futur líder del PP valencià

El sistema d’anàlisi de visites ha detectat que hi han més de 4000 vots realitzats de forma sistemàtica i amb durades de visites inferiors al temps necessari perquè es carregue la pàgina i l’aplicació que controla el sistema de votació en una enquesta que preguntava sobre el favortit dels lectors respecte al líders del PP de la província de València, que coincideixen en el temps amb un enregistrament superior al 95% de vots realitzats  a favor del president provincial Vicente Betoret i en detriment de la candidata Mari Carmen Contelles.

Durant el dia d’ahir els servidors de Comunicaciones La Plana detectaren més de 9000 visites a una pàgina directa del diari Actualitat Valenciana, de les quals més de 4000 van ser realitzades d’una forma sistemàtica, continua i “massa ràpida”, ja que el temps de duració és inferior al de càrrega de la pàgina i de la mateixa aplicació que enregistra els vots.

El gerent del grup Rubén Soto ha declarat que no hi ha cap “bretxa en la seguretat”, ja que aquest sistema de votació no requereix enregistrar-se. “Sempre hem deixat molta llibertat a l’hora de votar en les enquestes i hem apostat per posar facilitats, som conscients de què alguna persona pot votar dues vegades des de la mateixa IP, però sempre hem apostat per la confiança.” A més ha assenyalat en la seguretat dels subscriptors, ja que “ni el sistema ha sigut vulnerat ni s’ha declarat cap violació de protocols, nosaltres hem invertit en seguretat a protegir les dades dels subscriptors i lectors, però no és massa usual que una votació sense cap conseqüència siga fruit d’un abús malintencionat”.

Santiago Calaforra, director del mitjà no s’ha mostrat “molt sorprès”, ja que, “si els membres de la premsa vam veure com molts regidors i portaveus locals anaven al crit de “tongo” i “pucherazo” en la seu del PP valencià, tampoc és de massa estranyar que això puga estendre’s a altres trobades participatives com una enquesta. El realment preocupant és que si una persona o vàries són capaces de fer trampes en una cosa tan innocent i gratuïta on no tenen res a guanyar, que faran quan realment es juguen un càrrec i un sou”.

L’enquesta ha sigut tancada de forma temporal, i es tornarà a obrir amb un sistema de seguretat més tancat en finalitzar el termini de presentació de candidatures.

No és la primera vegada que hi ha irregularitats en les xarxes del PP de València

Hi ha antecedents on jóvens del Partit Popular van entrar en el punt de mira dels mitjans quan es van veure en mig de la polèmica per l’ús que van fer sis militants en les xarxes socials, ja que van ser caçats per un blog de hackers mentre utilitzaven comptes falsos en Twitter per a obtenir influència política en la xarxa.

Així, una anàlisi realitzada pel blog Twitter Bots assegurava fa un any que els militants Cristian Sanchis Rubio (@SanchisRubio) (regidor), Guillem Martí Bou (@GuillemMartiBou), Klaus Ulrich Berenguer (@klaus_o_b), Enrique Cel·la Gallud (@kikecelda), Chema Martí (@MartiChema) i Carlos Navarro Ahicart (@cnavarroahicart) utilitzen des de novembre del 2015, a l’inici de la campanya electoral, perfils falsos en aquesta xarxa social per a obtenir major visibilitat, casualment alguns d’ells estaven en la votació del COC del passat dimecres al voltant de les urnes de votacions.

Segons el blog, van crear una espècie de xarxa de fins a 47 comptes falsos per a promoure els seus continguts, predominantment ideològics, amb imatges de líders neoliberals i amb l’ús constant de l’etiqueta #LET (sigles de Liberals en Twitter). D’aquesta manera, obtenen majors retweets i ‘m’agrada’, que es tradueixen en influència i una percepció de major recolze en els missatges difosos en la xarxa.

En eixa ocasió l’organització va rebutjar imposar sancions en ser comptes personals però van criticar durament el “comportament infantil” d’aquest grup de militants.

Últimas noticias

Contenido relacionado