sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Brussel·les adverteix el Govern espanyol que el pla pressupostari pot incomplir les regles fiscals europees

La Comissió Europea ha enviat una carta al Govern espanyol en què adverteix que l'esborrany pressupostari corre el risc d'incomplir les regles fiscals europees.

La Comissió Europea ha enviat una carta al Govern espanyol en què adverteix que l’esborrany pressupostari que van enviar a les autoritats comunitàries la setmana passada corre el risc d’incomplir les regles fiscals europees i, per tant, demana un pla “actualitzat” tan prompte com siga possible.

La missiva –signada pel vicepresident econòmic, Valdis Dombrovskis, i el comissari d’Assumptes Econòmics, Pierre Moscovici, i que ha sigut enviada a la ministra d’Economia, Nadia Calviño– reconeix, no obstant això, que l’esborrany és una pròrroga de l’anterior a causa de “la naturalesa en funcions” de l’Executiu de Pedro Sánchez.

No obstant això, Brussel·les assenyala que el projecte condueix a una millora del dèficit estructural –sense tenir en compte el cicle econòmic– equivalent al 0,1% del PIB, una xifra que “es queda curta” pel que fa a l’esforç estructural recomanat del 0,65%. La diferència són uns 6.600 milions en ajustos que el futur Govern central haurà d’adoptar a través de més impostos o menys despeses.

També destaca que el projecte inclou un creixement nominal de la taxa de despesa pública primària del 3,8% , que “excedeix” l’increment màxim recomanat per la UE, del 0,9%.

“En general, els elements no semblen estar en línia amb els requisits de política pressupostària” pactats entre la UE i Espanya, exposa la carta, que afegeix que “apunten a un risc significatiu de desviació el 2020 i durant els anys 2019 i 2020 en conjunt”.

En aquestes circumstàncies, la Comissió Europea recorda la “importància” d’enviar un esborrany pressupostari “actualitzat”, encara que entén que la seua tramitació a Espanya “s’ha retardat pel que fa al seu calendari habitual” per la situació política.

“Per tant, convidem les autoritats espanyoles a presentar, tan prompte com siga possible, l’esborrany pressupostari per al 2020 al Congrés, un projecte actualitzat a la Comissió Europea i a l’Eurogrup que assegure el compliment de les recomanacions per a Espanya”, conclou la missiva.

Últimas noticias

Contenido relacionado