lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Policia Local d’Alcalà-Alcossebre consciència contra el bullying als centres educatius de la localitat

Enquestes anònimes realitzades entre els alumnes detecten que només un 21% denunciaria un cas d'assetjament escolar pel que és necessari parlar de la importància de donar a conèixer aquesta problemàtica.

La Policia Local d’Alcalà-Alcossebre prossegueix, durant aquest curs, amb les activitats dirigides directament a la comunitat escolar. En aquest cas, la Unitat de Menors amb què compta ha iniciat un nou cicle de xerrades, que s’imparteixen en els col·legis d’Educació Infantil i Primària i Institut d’Ensenyament Secundari, i que van encaminades a lluitar contra l’assetjament escolar o bullying.

A les xerrades, es parla de com detectar un assetjament, tant per part del personal docent com dels companys, així com de la importància de comunicar-ho, en el cas que es produeixi, i desterrar el concepte de “xivatos”. Per tal d’obtenir dades directes de com es viuen aquestes situacions en els centres escolars del municipi, la Unitat de Menors ha realitzat enquestes anònimes entre els escolars i s’han obtingut dades tan significatives com que només un 21% dels enquestats denunciaria un cas de bullying, en cas de ser testimonis.

El cap de la Policia Local, Abel Serret, explica que “aquest any és el segon que realitzem aquestes xerrades que, gràcies a la formació dels nostres agents, estan cada vegada més professionalitzades. Les fem adaptant el contingut a les edats dels alumnes als quals ens dirigim ja que no és el mateix dirigir-nos a xiquets i xiquetes de 12 anys que a joves de 17”.

L’Alcalde Francisco Juan ha assenyalat que “les tasques que realitza la Policia Local en matèria de seguretat tenen un trasllat molt important a la societat amb xerrades de prevenció com aquestes contra l’assetjament escolar que es dirigeixen als alumnes, en què se’ls explica que ells mateixos han de detectar i comunicar que existeixen aquests problemes perquè no es repetisquen. En aquest cas, com en molts relacionats amb la seguretat, la prevenció és bàsica “.

Últimas noticias

Contenido relacionado