martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Burjassot inicia el diumenge les seues visites guiades gratuïtes per a donar a conèixer els passos de la Ruta de la Seda en el municipi

Participar en la Ruta és molt senzill, ja que tan sols cal enviar un correu electrònic, abans de les 13 hores del divendres anterior a la ruta, a [email protected]. En el correu cal especificar el nombre de persones que realitzaran la visita.

L’Ajuntament de Burjassot porta treballant més d’un any en aquest projecte, després que València fóra nomenada Ciutat de la Seda 2016, dins de “l’Estratègia de la Comunitat Valenciana en la Ruta de la Seda 2016-2020”. No en va, el mateix Alcalde de Burjassot, Rafa García, es reunia al febrer del passat any amb José María Xiquet, coordinador d’Espanya del projecte de la Unesco de la Ruta de la Seda i amb José Manuel Gironés Guillem, president del Centre Unesco de València per a començar a treballar en les gestions necessàries perquè Burjassot, municipi de marcada tradició sedera, passara a formar part de les localitats valencianes que s’inclouen en la mil·lenària Ruta de la Seda.

Ara, des del Consistori, s’engega aquesta nova iniciativa de la qual es podrà gaudir gratuïtament els dies 26 de març, 30 d’abril, 28 de maig i 25 de juny amb eixida, cada dia assenyalats, a les 12 hores des de la Plaça del Pouet per a descobrir els passos de la seda a Burjassot.

Les visites guiades, amb durada aproximada de dues hores, començaran en la Plaça del Pouet per a traslladar-se fins al Vaig moldre de la Sal. Pel camí es mostrarà el paisatge de l’horta valenciana, els cultius i la Real Séquia de Montcada. Ja en el Vaig moldre, s’explicarà aquest i el paper de les alqueries en la cria del cuc. Des d’ací s’anirà fins al Xalet de Garín, on s’explicarà la història d’aquesta gran empresa valenciana de teles de seda. Es continuarà la visita per Burjassot ensenyant on es trobaven algunes de les fàbriques de teixits fins a arribar al Parc de la Granja per a explicar la relació d’aquesta institució amb la seda, i s’acabarà en la fàbrica Camilo Miralles, on s’explicarà la seua història

Últimas noticias

Contenido relacionado