jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Desestimen el recurs del Consell per a reobrir la investigació per la F-1

La jutgessa va arxivar provisionalment les actuacions el passat 26 de desembre respecte a l'últim dels investigats, l'expresident de la Generalitat Francisco Camps

El Jutjat d’Instrucció número 2 de València ha desestimat el recurs de reforma formulat per l’Advocacia de la Generalitat contra el sobreseïment provisional de la investigació relativa a l’organització del Gran Premi de Fórmula Un a València.

En un acte notificat aquest divendres a les parts, la instructora recorda que no existeixen dades noves que obliguen a reobrir les diligències i el dret processal penal no permet “establir una causa general de caràcter prospectiu”, segons el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

La jutgessa va arxivar provisionalment les actuacions el passat 26 de desembre respecte a l’últim dels investigats, l’expresident de la Generalitat Francisco Camps, després de determinar que el contracte signat el 19 de juliol de 2011 per a la celebració de la prova automobilística no incloïa la relevació de Bankia per part de l’Administració valenciana en la condició d’avalista.

Ara, la instructora ha desestimat el recurs de l’Advocacia de la Generalitat contra el sobreseïment, perquè conté “arguments ja utilitzats en altres ocasions”.

La investigació, segons la instructora, ha de concretar-se “en la forma en què en el seu moment ho va fer el Ministeri Públic, centrant les acusacions en la signatura del tan repetit contracte de fiançament”.

“No és possible, per no permetre-ho el dret processal penal, establir una causa general de caràcter prospectiu i respecte a un àmbit tan ampli com les negociacions i posteriors acords amb l’empresari Bernie Ecclestone, les converses amb el senyor Camps, la idea del plantejament del Gran Premi i altres generalitats per l’estil de caràcter imprecís”, recull l’acte.

La instructora rebutja igualment unir de nou aquestes diligències a una altra de les peces separades en què es va esqueixar la causa inicial.

L’acte exposa que tant aquesta divisió com el sobreseïment provisional del procediment acordat per als altres ex-alts càrrecs de la Generalitat que estaven sent investigats al costat de Francisco Camps no van ser objecte de recurs en el seu moment per part de l’Advocacia de la Generalitat.

Últimas noticias

Contenido relacionado