jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Cantó: “Ciutadans ha triat ser útil per als valencians i negociar els PGE”

El diputat de Ciutadans Toni Cantó ha assegurat que “enfront de Compromís i PSPV, que no han aconseguit ni un euro, Ciutadans ha triat ser útil per als valencians i negociar els pressupostos”, en referència a les esmenes presentades pel seu partit per destinar deu milions d’euros a l’Autoritat de Transport Metropolità de València.

Estes esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) sol·liciten així mateix un milió d’euros per a la carretera N-238 que uneix Castelló amb Vinaròs i un altre milió per a la connexió ferroviària de Rodalies Alacant, Elx i Múrcia amb l’aeroport L’Altet, segons un comunicat de Ciutadans.

Cantó ha explicat que Ciutadans ha aconseguit que “la inversió a la Comunitat Valenciana cresca un 26 per cent, molt per sobre de la mitjana nacional, que és del 17%” i que s’invertisquen “151 milions addicionals en infraestructures, fins als 740 milions en total”.
Sobre els PGE, el diputat ha assenyalat que la baixada fiscal que ha exigit el seu partit “beneficiarà a milers de valencians que no arriben a fi de mes, ja que els que guanyen menys de 14.000 euros no pagaran res per IRPF, i els que guanyen entre 14.000 i 18.000 s’estalviaran uns 300 euros anuals”.
“Quasi 26.000 pares i mares valencians conciliaran millor gràcies a l’ampliació dels permisos de paternitat, més de 38.000 xiquets i xiquetes valencians es beneficiaran del xec guarderia i més del 20 per cent dels joves valencians rebran el complement salarial de 430 euros al mes”, ha afegit.

En referència a les pensions, ha assenyalat que “les pujades superiors a l’IPC para els que tenen menys recursos beneficiarà a més de la meitat dels 975.000 pensionistes de la Comunitat” i ha manifestat que “les pensions no contributives, que perceben més de 48.500 valencians, pujaran un 3 per cent”.

Així mateix, Cantó ha destacat que “els PGE inclouen una pujada de sou dels funcionaris que beneficiarà als més de 224.000 empleats públics que hi ha a Alacant, València i Castelló”.

Respecte a infraestructures, el diputat nacional de Ciutadans per València ha recordat que “el pressupost per a Foment ha crescut un 27,2 per cent, amb una pujada del 51 per cent per a ferrocarrils i 331,6 milions d’euros per al tram valencià del Corredor Mediterrani”.
Segons ha dit, les millores s’aconsegueixen “asseient-se i negociant”, al mateix temps que ha criticat que “la política de pancarta i de fotos no serveix per a millorar la vida dels ciutadans”.EFE

Últimas noticias

Contenido relacionado