El PP presenta una bateria de 45 al·legacions al Pla General Estructural de Castelló

Carrasco: “Sorgeixen de les 50 reunions mantingudes, tant amb particulars, com amb col·legis professionals, associacions veïnals i col·lectius afectats pel nou plantejament urbanístic”.

474
El foc foc es va declarar poc abans de mitjanit.

El Grup Municipal Popular ha presentat en roda de premsa una bateria de 45 al·legacions a un Pla General Estructural que “projecta un Castelló sense futur ni previsió de creixement”, tal com ha descrit la portaveu popular, Begoña Carrasco.

“La reducció de sòl industrial suposa un fre a la creació d’ocupació, que afecta de ple a un sector tan fonamental com el ceràmic. Amb el model del bipartit, el sòl que contemplaven reservar algunes empreses del taulellet, que generen més de 1.000 ocupacions directes, en canviar de classificació, acaben amb les seues possibilitats de creixement. En termes generals, la proposta de pla general converteix gran part dels terrenys en no urbanitzables, causant un perjudici considerable”.

“A més de reduir dràsticament el sòl urbanitzable es triplica el sòl protegit, amb els problemes que ocasionaran als propietaris de terrenys agrícoles que passaran a ser amos d’un sòl sobre el qual no podran actuar”.

Marjaleria
El regidor popular, Carlos Feliu, adverteix que després de deixar sense efecte el Pla Especial de la Marjaleria, “el nou Pla General Estructural no ofereix solucions a les particularitats d’aquesta zona. Hi ha preocupació perquè deixa habitatges amb les mateixes característiques i en la mateixa situació, amb una qualificació de sòl diferent”.

“Les propietats sense edificar són classificades com a sòl rural, mentre que les edificades, com a sòl urbà residencial, premiant als quals van infringir la normativa”.

“Es fomenta l’abandó dels terrenys no urbanitzables, ja que els seus propietaris van a veure frustrat el seu ús residencial”.

“Enfront d’aquestes desigualtats proposem donar un tractament global al sòl de la Marjaleria, amb una intervenció mínima que garantisca el compliment de les lleis mediambientals, reconeixent el dret dels propietaris. És a dir, mantenir el Pla Especial protegint la Marjaleria, però també als Marjalers”.

Crémor
Els veïns de Crémor van fer públic el seu malestar i indignació per no veure reflectides les seues aportacions per cap lloc.

Cal dotar (o renovar) a la zona d’uns serveis, connectar vials, urbanitzar, etc.., és necessària la delimitació d’una unitat d’execució que integre tot el sòl, i dins d’aquesta unitat d’execució, haurà de donar-se el tractament propi de les àrees semiconsolidades, com així preveu la legislació urbanística valenciana.

Infraestructures vitals
“El Pla General Estructural, tampoc aclareix com es resoldran infraestructures vitals per a la ciutat, com són els nous accessos al port (tant viaris com ferroviaris), ni com es desenvoluparan i acabar les rondes de circumval·lació que, sobretot en la zona oest, millorarien la mobilitat urbana permetent un tràfic més lleuger i la interconnexió dels barris”.

“L’Estació Intermodal, que repercutirà en el benefici comarcal, queda limitada en el seu creixement, el sòl ha sigut qualificat d’agrari comú i pot reconsiderar-se en el futur la seua qualificació. No obstant això, el límit d’aquesta nova zona industrial queda limitat amb una gran pastilla de sòl rural protegit, que inhabilita la possible unió amb una zona logística del terme municipal d’Almassora”.