sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Castelló es converteix en la ciutat de l’art contemporani amb la IV Fira Internacional MARTE

La Diputació converteix a Castelló durant uns dies en la capital de l'art contemporani amb la IV Fira Internacional MARTE, que acull el Palau de Congressos.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha inaugurat la quarta edició de la Fira Internacional d’Art Contemporani que obri les seues portes avui per a professionals, i que es mantindrà fins diumenge que ve en l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló.

“Avui situem la província en l’epicentre artístic nacional i internacional. Durant aquests quatre dies la província de Castelló centrarà totes les mirades del món de l’art posicionant-se en l’avantguarda artística. Acostem el millor art als castellonenses i convertim la cultura en font d’oportunitats per als nostres pobles”, apunta Moliner.
Demà serà ja el públic en general, el que puga accedir a aquest gran aparador d’expressions artístiques contemporànies.

I ho farà en l’única convocatòria d’aquesta dimensió que se celebra a la Comunitat Valenciana i una de les més importants del panorama artístic nacional. “La fira Marte, i de la seua mà tota la província, s’han fet amb un merescut espai en el calendari cultural nacional i aquesta cita ens permetrà obrir a centenars de visitants el talent que emana d’una terra única que avança dia a dia per a convertir-se en un entorn cultural a l’altura dels seus veïns”, ha ressenyat el president Moliner.

Dins de MARTE 2017 hi ha sis àmbits o espais diferenciats des dels quals s’oferiran les visions més destacades de l’àmbit artístic d’avantguarda. MARTE CURATED, que és l’espai principal al voltant del qual giren la resta de seccions; MARTE MUSIC, amb ofertes musicals; MARTE SOCIAL, amb propostes de performance; MARTE EDITORIAL, on els llibres d’artistes també tenen cabuda; MARTE LAB, com a lloc destinat per al debat i l’intercanvi crític, i MARTE ORBITAL, que aglutina el treball de les institucions del sector.

Des de la perspectiva internacional és interessant destacar la participació de la Biennale d’UBE City per primer any en MARTe. Es tracta d’un dels circuits d’escultura contemporània més importants del món i la seua presència a Castelló obri múltiples oportunitats als artistes nacionals per a visibilitzar-se en el mercat internacional.

Últimas noticias

Contenido relacionado