jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Un centre de Quart de Poblet aconsegueix presentar la seua obra per a la Mostra Internacional de Cinema Educatiu

El col·legi San Enrique va apostar des de fa uns anys per fomentar una educació basada en la innovació pedagògica i tecnològica, aplicant tècniques com la classe invertida, o el treball per projectes. Un dels projectes desenvolupats en 2016 va ser el foment de la lectura des de diverses perspectives, alguns alumnes van interpretar teatralment obres literàries com “El Detectiu absent”, i els alumnes de 3é de Primària van desenvolupar un treball sobre la base del llibre que van llegir en classe. El llibre treballat va ser “L’enigma del Faraó” de Agatha Mistery, un apassionant llibre d’intriga i misteri on la protagonista, juntament amb els seus amics, havien de resoldre qui havia robat la tabla trobada en un jaciment arqueològic a Egipte.

Els alumnes d’aquest centre van fer un book tràiler que s’ha presentat al Concurs Sambori MICE, i participa en la Mostra Internacional de Cinema Educatiu.

“És per això que creiem que ja va arribant el moment d’apostar seriosament per oferir als nostres xiquets, xiquetes i joves, així com a tota la societat en general, els armes que desxifren els codis mediàtics imperants. Aquests codis que permetran als nostres més menuts posseir els elements que desentranyen d’una manera crítica els missatges enviats pels mitjans i els imatges. I això només ho aconseguirem mitjançant l’educació. I no en una educació llibresca anquilosada al Segle dels Llums i els seus mètodes huitcentistes. Calç obrir l’educació a la realitat actual, a Segle de la Imatge.” Han afirmat dónes de l’organització de la Mostra.

La cinquena edició dels premis ha pogut acceptar 173 projectes dels més de 250 presentats. Ja que l’associació organitzadora aposta per un nivell de qualitat que espera d’alguna forma professionalitzar el MICE. La mostra està oganitzada per l’associació Jordi el Mussol que a aposta per l’acostament de la cultura de la imatge a la població infantil.

Últimas noticias

Contenido relacionado