sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Certamen d’Humanitat i Medi de Cantàbria premia la trajectòria del Museu de la Biodiversitat de la Universitat d’Alacant

El premi reconeix les iniciatives que promouen la sostenibilitat i el foment de la participació ciutadana en la protecció del Medi ambient.

El Certamen Humanitat i Medi, promogut per l’Ajuntament de Camargo (Cantàbria), ha concedit el seu premi anual, en aquesta XXII edició, al Museu de la Biodiversitat d’Ibi, en reconeixement a la seua trajectòria, per la seua promoció de la sostenibilitat i el foment de la participació ciutadana en la protecció del medi ambient.

El Museu de la Biodiversitat és una iniciativa de la UA i l’Ajuntament d’Ibi, visitat per més de 25.000 persones l’any. Aquest museu va sorgir amb l’objectiu de difondre el coneixement sobre la biodiversitat i la seua conservació, finalitat per a la qual organitza nombroses activitats educatives i de divulgació entorn de les seues exposicions temàtiques.

Eduardo Galante, director del Museu i catedràtic de Biologia de la Universitat d’Alacant, afirma que «aquest premi suposa una satisfacció per a tot l’equip i un reconeixement a la tasca d’implicació social que es duu a terme des de la Universitat d’Alacant amb el suport entusiasta de l’Ajuntament d’Ibi, i que transcendeix els límits del campus fent arribar el coneixement científic a la societat».

El Museu de la Biodiversitat d’Ibi constitueix una referència nacional i internacional que aplica fórmules de difusió i conservació de la diversitat biològica, en què els ciutadans, empreses, associacions, entitats públiques i privades poden participar i ser protagonistes d’accions de conservació. A través de les diverses sales, centra les exposicions en la diversitat mediterrània, la biodiversitat de les selves tropicals iberoamericanes o la sabana africana. A més, organitza exposicions temporals sobre temàtiques determinades que s’organitzen al llarg de l’any, algunes de les quals itinerants que viatgen a diferents llocs de la geografia espanyola.

Una de les sales més singulars del museu és la dedicada al tràfic i comerç il·legal d’espècies que ens mostra com aquesta activitat il·lícita és una de les principals amenaces per a la conservació de la biodiversitat a escala mundial i consciencia sobre la nostra responsabilitat com a ciutadans i consumidors.

El visitant pot acostar-se, a través del recorregut expositiu de les sales, a una gran varietat d’ocells, mamífers i insectes dels boscos mediterranis i tropicals.

Últimas noticias

Contenido relacionado