Cèsar Sánchez lamenta el poc diàleg que té Ximo Puig amb les diputacions

La Comissió Provincial de l'Aigua li demana al Govern que formalitze el conveni del transvasament Xúquer-Vinalopó per donar tranquil·litat a la comunitat de regants i agricultors de la província

824

El president de la Diputació d’Alacant, Cèsar Sánchez, li demana a Ximo Puig en la reunió que tindrà demà en la Moncloa amb Pedro Sánchez, que reclame el finançament just per a la Comunitat Valenciana, que defense el Memoràndum, signat per cinc comunitats autònomes a més del govern espanyol i que consolide el conveni de la Taula Provincial de l’Aigua per donar seguretat jurídica, estabilitat i certitud a l’economia de la província subscrivint el transvasament Xúquer-Vinalopó. Sánchez lamenta el poc diàleg que manté Puig amb les diputacions en aquests tres anys de govern, assabentant-se a través dels mitjans de comunicació dels decrets o lleis que promulga. ”Primer va intentar d’alguna manera eliminar la marca Costa Blanca, va intentar arrogar-se les competències en matèria d’esports, després va engegar un decret de plurilingüisme per eliminar el castellà de les aules dels nostres fills, i intentar coaccionar a la comunitat educativa en una adreça, després tenim damunt de la taula la llei de mancomunitats, la reforma de la llei de règim local, és un cúmul de despropòsits i atacs a l’autonomia local i a les diputacions” ha assenyalat Cèsar Sánchez.

Un altre dels temors, que el president de la diputació alacantina té, és que ocórrega a la Comunitat Valenciana com a Catalunya, on l’escenari de crispació i ruptura social podria repetir-se en tota la comunitat. També ha recordat que en aquests tres anys en el qual governa Ximo Puig encara no ha xafat el Palau Provincial, “seu que representa als 141 municipis de la província d’Alacant”.

diputacions Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

L’escassetat de l’aigua

Una de les preocupacions de totes les administracions a la Província d’Alacant és l’aigua. L’estiu ha estat difícil per a una província que necessita aquest líquid per proveir cultius i a les poblacions alacantines. Per això, la reunió de la Comissió Provincial de l’Aigua que ha tingut lloc avui en el Palau Provincial ha estat per abordar el conveni que regula el transvasament Xúquer-Vinalopó i per tant, reclamar-li al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació la necessitat de ratificar aquest conveni. El diputat d’Aigua i Cicle Hídric, Francisco Sáez Sironi, demanava que es facen les infraestructures necessàries perquè la dessaladora de Torrevella, la major de tota Europa, puga produir els 120 hectòmetres cúbics perquè aquesta aigua puga usar-se en totes les comunitats de regants. També sol·licitaran a Acuamed, que adopte les mesures necessàries perquè les concentracions de bor en l’aigua produïda per les dessaladores de la província siguen apropiades per al regadiu de cultius sensibles a aquest element. Per al president de la Diputació, la reunió de matí de Ximo Puig amb Pedro Sánchez és una bona oportunitat per solucionar una situació que podria enquistar-se si prosperen les pretensions del president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, amb el tema del transvasament del Xúquer-Vinalopó.