05:10 - jueves, 5 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

El ciberatac obliga a suspendre el sistema informàtic judicial

Els funcionaris van haver de realitzar les resolucions, les notificacions, les declaracions, denúncies i altres tràmits “a mà”. I és que el sistema els permetia fer entre poc i gens, ja que la tramitació d’expedients estava bloquejada davant el ciberatac de «WannaCry» que afecta des de fa dos dies a institucions i empreses de més de 70 països. Dese la Conselleria de Justícia, van explicar ahir que l’Administració és vulnerable en tres punts que han sigut «capats» fins que el pegat dissenyat per a evitar l’entrada del virus s’instal·le en tots i cadascun dels ordinadors de totes i cadascuna dels partits judicials.

Soler: “Cap sistema de la Generalitat ha sigut infectat

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha informat aquest dilluns que cap dels sistemes informàtics de la Generalitat ha sigut infectat pel ciberatac mundial mitjançant el virus Wanna Cry de tipus ransomware, “gràcies al mur de defensa alçat pel Consell en tots els equips informàtics corporatius”.

“L’atac informàtic es va detectar el divendres al migdia i ràpidament el CSIRT-CV i els serveis de ciberseguretat de la Generalitat van prendre cartes en l’assumpte. Des d’aqueix primer moment, es va començar a construir un mur que ens ha preservat d’estar infectats. Per a açò, es va restringir l’enviament i recepció d’arxius adjunts en el correu electrònic corporatiu, també a Internet i als servidors d’informació comuns per part dels empleats públics”, ha explicat el conseller.

“El divendres a la vesprada es va estar esbrinant que tipus de virus estava atacant i, finalment, es va saber aqueix mateix dia a la nit. Al llarg del dissabte vam estar cercant remeis per a aquest virus, la qual cosa es va aconseguir el diumenge. A partir de llavors, es van començar a instal·lar pegats de seguretat i ara hem d’anar a poc a poc, reintroduint la normalitat amb molta prudència perquè és un atac que no té precedents en la història de la informàtica mundial”, ha advertit Vicent Soler.

Vicent Soler i la sotssecretària de la Conselleria d’Hisenda, Eva Martínez, han mantingut una reunió amb el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló, i l’equip que està gestionant la defensa de la Generalitat davant el ciberatac informàtic. Des del divendres, els efectius de la Direcció general de TIC, dependent de la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, estan bolcats en la protecció dels equips de l’Administració autonòmica.

“En aquests moments continua el procés d’actualització de seguretat dels servidors i dels ordinadors dels empleats públics. Aquest matí els milers d’ordinadors dels treballadors de la Generalitat han arrancat amb l’actualització que ha instal·lat el nou pegat dissenyat per Microsoft i experts de seguretat perquè els equips no siguen vulnerables. A continuació, els tècnics informàtics estan revisant un a un els equips per a comprovar que el nou antivirus s’ha instal·lat correctament, un procés que es troba molt avançat”, ha indicat el conseller.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado