06:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Colomer: “Comencem una nova fase de treball per a impulsar la internacionalització de la Ruta de la Seda i implicar al sector privat”

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha presidit una reunió amb els representants de les entitats signatàries del protocol de col·laboració de la Ruta de la Seda per a analitzar les accions que s’han engegat i els projectes de futur.

En la reunió han participat representants de l’Agència Valenciana del Turisme, la Universitat de València, la Fundació Turisme València, l’associació UNESCO València, el Col·legi de l’Art Major de la Seda i la Cambra de comerç de València.

Francesc Colomer ha anunciat que a partir d’ara “comencem una nova fase de treball per en impulsar la Ruta de la Seda amb dos objectius addicionals, la internacionalització del projecte i la implicació del sector privat”.

Durant la reunió s’han analitzat les actuacions que s’han desenvolupat durant l’últim any. En concret, Colomer ha recordat tant les accions relacionades amb la recerca i la divulgació de recursos existents com “l’inventari de recursos vinculats a la seda en tota la Comunitat Valenciana, el congrés internacional de la seda a Espanya i Portugal, així com les jornades ‘El fil d’or’, sobre el llegat velluter a la Comunitat Valenciana”.

Colomer ha recordat que s’han dut a terme diferents materials de difusió com la guia ‘València, ciutat de la seda’, el vídeo documental sobre la Ruta de la Seda a la Comunitat Valenciana, el llibre sobre la Confraria de Sant Jeroni o el conte infantil La Ruta de la Seda: De Xian a València.

A més, el responsable de Turisme ha recordat altres accions desenvolupades durant enguany per a impulsar la Ruta de la Seda com el Receptari Ruta de la Seda, realitzat per la Federació d’Hostaleria, els dos concerts celebrats en la Llotja de la Seda de València, o l’organització de la Multaqa de les Cultures.

Francesc Colomer ha ressaltat que totes estes actuacions, ens han permés “difondre el llegat de la seda entre la societat civil, conéixer el patrimoni vinculat a la presència de la seda amb el qual expliquem en la nostra Comunitat, disposar de material de difusió i tenir presència en els principals fòrums turístics nacionals”.

El responsable de la política turística de la Generalitat ha explicat que l’objectiu ara “és impulsar la internacionalització de la Ruta de la Seda i implicar al sector privat: dues línies en les quals ja estem treballant”.

Respecte a la internacionalització de la Ruta de la Seda, Colomer ha ressaltat que s’ha d’incidir més en la projecció internacional de l’oferta vinculada a la Ruta de la Seda, és a dir, presentar una destinació hereva de la llegendària Ruta de la Seda, i ha anunciat que la setmana vinent “participarem en un workshop de la OMT que se celebra a Bulgària per a seguir informant dels nostres avanços i difondre la nostra Ruta de la Seda”.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado