viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Colomer vol avaluar els danys produïts pel temporal

El secretari autonòmic de Turisme ha avançat que l’Agència València del Turisme “treballarà al costat dels ajuntaments perquè les nostres platges es troben en perfecte estat de cara a les campanyes de Setmana Santa i estiu”.

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha anunciat que aquesta setmana vinent convocarà amb caràcter d’urgència una trobada amb els alcaldes de les destinacions turístiques del litoral afectats pel temporal dels últims dies. Aquesta trobada, ha apuntat, té com a finalitat conèixer de primera mà l’abast dels desperfectes ocasionats per la neu, la pluja i el vent, així com avaluar les mesures de correcció i restauració necessàries en les infraestructures turístiques de platges.

D’aquesta manera, Colomer ha remarcat que “des de l’Agència Valenciana del Turisme ja comptem amb un pressupost destinat a la reposició i manteniment dels equipaments de platja, però després d’un temporal com el que hem viscut és necessari avaluar els danys i prioritzar les inversions que siguen necessàries perquè el turista i el resident troben el nostre litoral en perfecte estat”.

D’açò s’ocuparà el departament d’infraestructures litoral de la mateixa Agència Valenciana del Turisme, “els tècnics del qual recorreran en els pròxims dies les zones del litoral de la Comunitat Valenciana per a quantificar i avaluar els danys causats en les infraestructures ja existents, com són les zones de joc, dutxes i llavapeus, passarel·les o casetes de bany”. Així, i una vegada avaluats, “el nostre objectiu és prioritzar les inversions, estimar si fóra necessària l’obertura d’una partida d’emergència o d’aquelles accions que siguen necessàries per a pal·liar la situació i donar resposta a les necessitats dels municipis i dels turistes”, ha assegurat el secretari autonòmic.

“La nostra obligació és allargar la mà als municipis i al sector empresarial perquè tot estiga en perfectes condicions abans de Setmana Santa”, ha afirmat Colomer, qui ha volgut destacar també que “aquest temporal ha de posar-nos en alerta davant un canvi climàtic que ja està deixant sentir els seus efectes, per açò enguany serà prioritari garantir la sostenibilitat de les nostres destinacions”.

En aquest sentit, Colomer ha avançat l’engegada d’una comissió de seguiment de la qual formen part els tècnics de les destinacions afectades perquè les inversions i actuacions necessàries es duguen a terme dins dels terminis necessaris per a garantir una bona campanya en Setmana Santa i estiu. Al mateix temps, ha remarcat que “és necessària també la coordinació entre administracions, així com entre els diferents òrgans del Consell implicats, amb en objectiu de sincronitzar totes aquelles actuacions públiques que hagen de realitzar-se per a garantir el correcte desenvolupament d’aquestes intervencions”.

Finalment, el secretari autonòmic de Turisme ha posat l’accent que “nostra labor des del Consell és treballar amb la major rapidesa i agilitat per a resoldre situacions com la que hem viscut en els últims dies, i garantir als ciutadans, empresaris i turistes que podran seguir gaudint del nostre litoral en les millors condicions”, al mateix temps que ha recordat que “el sector turístic és fonamental per a nosaltres, i ha d’estar preparat per a seguir sent un pilar bàsic en l’economia i la creació d’ocupació de la Comunitat Valenciana”.

Últimas noticias

Contenido relacionado