domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Compromís aprova els reglaments de primàries i Oltra anuncia la seua candidatura

Del 6 al 8 de març s'obrirà el procés de votació online, i el 9 de març se celebrarà la votació presencial a través de les meses electorals

Compromís ha aprovat amb un 90% dels vots els reglaments de primàries de la coalició per a les eleccions municipals, autonòmiques i europees en una trobada en el qual Mónica Oltra ha anunciat la seua candidatura a aquest procés per a aspirar a la Presidència de la Generalitat.

La Trobada de Compromís, celebrada aquest dissabte a València, ha reunit a tots els membres dels màxims òrgans de representació dels tres partits de la coalició, el Consell Nacional del Bloc, la Mesa Nacional d’Iniciativa i la Mesa de País de VerdsEquo, així com 35 persones adherides a Compromís.

En la Trobada s’han aprovat els reglaments amb 263 vots a favor, un en contra i 28 abstencions, i amb això s’inicien les primàries de la coalició, que segons han indicat fonts de Compromís, són “les més obertes i democràtiques de tot l’Estat espanyol”.

Les primàries es desenvoluparan sota el lema ‘El teu vot, la teua força’ i volen aconseguir consolidar un procés que l’any 2015 va aconseguir una participació de vot de més de 28.800 persones.

Compromís celebrarà unes primàries amb llistes obertes on tota la ciutadania tindrà l’oportunitat de triar els candidats per als ajuntaments, Les Corts Valencianes i el Parlament Europeu, un procés en el qual totes les sensibilitats de la coalició “estan representades perquè cap part pot quedar exclosa, un valor que garanteix la unitat i la cohesió interna de l’organització”, segons les fonts.

“Ni listes planxa ni fetes ha dit, en Compromís hem aprovat uns reglaments plurals on no guanya ningú perquè ningú haja de perdre”, ha afirmat la coportàveu de Compromís Mónica Oltra, que ha anunciat la presentació de la seua candidatura a les primàries per a ser la candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat.

Oltra ha assenyalat que, davant temps difícils, en Compromís s’ha demostrat que “en comptes de fer pàtria fem matria, fem matria quan fem que la gent no haja de triar entre menjar i medicar-se, quan aconseguim que els xiquets i xiquetes tinguen els llibres de text gratuïts, és el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, recuperar la memòria democràtica i multiplicar els recursos per a dependència”.

Per part seua, l’alcalde de València, Joan Ribó, també ha destacat que Compromís celebra les primàries més democràtiques i plurals de l’Estat i ha defensat eixir als carrers per a valorar els pilars de les polítiques de Compromís, com és “el valencianisme, la lluita per un millor estat del benestar on les persones siguen lliures, i la protecció i defensa del nostre territori”.

La coportàveu de Compromís i secretària general del Bloc, Àgueda Micó, ha assegurat en la seua intervenció que la coalició ha demostrat ser el projecte polític “amb més capacitat de diàleg”, i el també coportàveu de Compromís Giuseppe Grezzi ha animat a participar en el procés amb l’objectiu que Oltra siga la pròxima presidenta de la Generalitat.

Les persones que vulguen participar podran inscriure’s a través de la pàgina web fins al dia 1 de març; els candidats tindran de temps fins al 12 de febrer per a presentar la seua candidatura i quatre dies més per a recollir els seus avals. Del 6 al 8 de març s’obrirà el procés de votació online, i el 9 de març se celebrarà la votació presencial a través de les meses electorals.

Últimas noticias

Contenido relacionado