lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Compromís reclama canvis perquè perseguir docents siga incitació a l’odi

Compromís ha anunciat que va a promoure una iniciativa per modificar el Codi Penal i incloure que l’atac i persecució als docents quede estipulat com un delicte d’incitació a l’odi.
Així ho ha afirmat el senador territorial de Compromís Carles Mulet, qui ha preguntat al president del Govern, Mariano Rajoy, i al ministre d’Educació, Iñigo Méndez de Vigo, si comparteixen “la campanya d’assetjament cap als docents iniciada pel PP valencià”.

En un comunicat, Mulet ha denunciat “la trista i vergonyosa” campanya del PP “No a l’adoctrinament” perquè, al seu judici, “posa en dubte la professionalitat dels docents, la llibertat de càtedra o que estan complint la llei”.
“Amb una confusió mental lamentable donen per descomptat que ensenyar als xiquets i xiquetes és adoctrinar”, ha criticat.

A més, ha preguntat als populars si després de “20 anys seleccionant treballadors per als sistemes educatius públics encara dubten de la seua professionalitat, mèrits, independència, capacitat, objectivitat o compliment dels objectius curriculars dels plans d’estudis aprovats pel Ministeri”.

Al senador territorial, la campanya del PP li sembla “il·legal i desacredita a tot un sistema educatiu i els seus professionals que, lluny de ser reconeguts i respectats des del Partit Popular, són perseguits políticament amb campanyes d’incitació a l’odi”.

En este sentit, ha anunciat que van a promoure una iniciativa per modificar el Codi Penal i incloure que l’atac i persecució als docents quede estipulat com un delicte d’incitació a l’odi.
“És injustificable des de totes les postures que una formació política, amb actituds que recorden a les feixistes de la Guerra Mundial, els rumors, xivatades i denúncies anònimes, es dedique a qüestionar i posar en dubte alguna cosa que hauria de ser intocable, com és l’educació en l’autonomia valenciana i en qualsevol altra”, ha manifestat.

Compromís ha recordat que recentment el PP defensava que els professors i sanitaris, com a funcionaris i representants de l’administració, estigueren revestits d’un plus d’autoritat, alguna cosa que ara “semblen voler arrencar-los amb campanyes com esta”.

“Diuen només de boca que volen donar-los autoritat però amenacen de llevar-la-hi per fer el seu treball. Han passat de cremar llibres a assenyalar als qui els ensenyen a llegir-los, una reculada indigna i molt poc democràtic. Vénen del totalitarisme i actuen com a grups ultra o règims totalitaris”, ha conclòs.EFE

Últimas noticias

Contenido relacionado