martes, 25 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El concurs de paelles obri les festes de Mislata i reuneix a milers de veïns

Les festes patronals de Mislata van arrancar el dissabte amb una de les seues cites més multitudinàries, el concurs de paelles. La cita festiva organitzada pels clavaris del Crist va consolidant-se cada any com un dels actes més divertits i participatius, en el qual centenars de mislaters i mislateres prenen el centre de la ciutat per a disfrutar del millor ambient festiu.

Més d’un centenar de cuiners i cuineres van demostrar els seus dots culinaris preparant la seua millor versió del plat valencià per excel·lència, la paella. L’organització va facilitar als participants en el concurs tots els ingredients, per la qual cosa els cuiners només havien de portar els ferros i el recipient per a cuinar la paella.

A més de l’ambient festiu de les paelles, una xaranga es va encarregar d’amenitzar les hores prèvies, recorrent el carrer Major i la plaça de la Constitució. A mesura que anaven acabant de cuinar les paelles, els participants entregaven una ració al jurat, a l’espera de la decisió final. L’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, el regidor de Tradicions, Francisco Herrero, i diversos membres designats per la Clavaria del Crist, entre ells el seu president, Joaquín Vilanova, van conformar el jurat d’enguany.

Al final de la nit es va procedir a l’entrega de premis donant trofeus als millors cuiners d’enguany, alguns d’ells també premiats en anys anteriors. I és que el guanyador va ser el grup de Paco Rico, que va repetir el triomf aconseguit en 2016, seguit en segon lloc per Vicente Balbastre, que va ser tercer l’any passat, i Hugo Uriós. Els guanyadors van ser cridats a pujar a l’escenari per a rebre, de mans de l’alcalde, el seu merescut premi.

Després del concurs de paelles, la festa va continuar amb l’actuació musical del Trío Verso a la Plaça de la Constitució.

Últimas noticias

Contenido relacionado