sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El conflicte a Síria, Líban, Aràbia Saudita i Iran vist per una periodista de guerra

La periodista alacantina Ethel Bonet parlarà demà a la Seu Ciutat d'Alacant de les perspectives globals en aquesta regió de conflicte.

Ethel Bonet, periodista freelance amb quinze anys d’experiència a l’Orient Mitjà i Pakistan, oferirà una conferència demà dimecres 20 de desembre a les 19 hores, a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4), en la qual tractarà les “Perspectivas globales de una región en conflicto: Siria y Líbano, Arabia Saudí e Irán, visto por una periodista de guerra”. L’activitat està coordinada pel catedràtic d’Estudis Àrabs i Islàmics de la Universitat d’Alacant, Francisco Franco-Sánchez.

Ethel Bonet va estudiar Filologia Àrab a la Universitat d’Alacant i va fer el màster en Periodisme de l’Agència EFE. La seua primera cobertura van ser les eleccions presidencials d’Egipte al setembre del 2005. Des d’aleshores, ha viscut a Egipte, Pakistan i ara al Líban. Entre els seus treballs, es troben la cobertura del conflicte d’Israel-Palestina, la guerra del 2006 en el Líban, i en els últims dos anys, quan van esclatar les revolucions àrabs ha viatjat a Egipte, Líbia, Bahrain i Síria. Amb 37 anys Ethel ha estat a Gaza, Israel, Líban, Somàlia, Iemen, Afganistan, Pakistan i Síria. És col·laboradora del diari espanyol La Razón i l’emissora Onda Cero, a més del diari argentí Clarín i el colombià El Tiempo.

Bonet assegura que “el problema principal del periodisme d’avui dia és que els temes propis estan desbancats davant de la dictadura informativa que es resumeix, en la meua zona d’actuació a sang i morts” i afig que “els corresponsals hem de fer l’esforç de crear notícies, de mostrar l’altra realitat que només pot veure’s de prop, estant allí”. La periodista també denuncia que “desgraciadament, no està en la nostra mà canviar la situació de precarietat dels mitjans d’informació però, almenys, aquells que creiem en açò, podem i hem de lluitar per fer periodisme de qualitat”.

Últimas noticias

Contenido relacionado