jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Confraria de Minerva de Benaguasil, una de les més antigues de la diòcesi, edita un llibre amb noves dades històriques

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha rebut avui en el Palacio Arzobispal a membres de la Confraria de Minerva de Benaguasil, una de les més antigues de la diòcesi, que han regalat a l’Arquebisbe el llibre editat amb motiu del 410 aniversari de la incorporació d’aquesta entitat a la parròquia de Roma on té la seua seu la primera confraria de Minerva.

Encara que la confraria de Benaguasil va ser constituïda en el segle XVI “la seua adscripció a la parròquia Santa María Supra Minerva, de Roma, l’any 1606, marca l’inici del seu reconeixement oficial”, ha indicat Miguel Ramón Bondía, membre de la Confraria i autor de la publicació.

El llibre, que comença amb una carta escrita pel cardenal Cañizares, “és el segon tom després de l’edició del primer, en 2006, quan celebrem el 400 aniversari”, segons Bondía, que ha explicat que “en aquesta publicació incorporem noves dades històriques i un llistat de confraries que estan, o van estar, en actiu”.

Des del segle XVI, la confraria realitza un cerimonial, cada tercer diumenge de mes en “la missa de Minerva”, durant el qual el Santíssim Sagrament participa en una processó claustral en la parròquia de l’Asunción de Benaguasil i és inciensa davant els altars de Sant Vicent Ferrer i la Verge del Carmen, antigament altar de la Verge del Rosario.

En l’actualitat la confraria de Benaguasil, integrada per 48 confrares, participa en la processó del Corpus i en la del Divendres Sant i “és una de les més antigues de la diòcesi dedicades al Santíssim Sagrament, juntament amb Burjassot, Manises, Sagunt i Xàtiva, i de les poques en actiu que manté la tradició des del Patriarca Sant Joan de Ribera”. (AVAN)

Últimas noticias

Contenido relacionado