martes, 25 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Consell proposa que la desescalada a la Comunitat siga per departaments de salut i no per províncies

La Comunitat Valenciana registra 158 nous positius en coronavirus, 23 a Castelló, 55 a València y 80 a Alacant.

El Consell proposa al Govern central que la desescalada a la Comunitat Valenciana en aquesta situació de Covid-19 siga per departaments de salut o comarques i no per províncies.

“Considerem que les fases anunciades per Pedro Sánchez han de fer-se des d’una asimetria”, ha avançat la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló.

Barceló s’ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa diària en la qual ofereix dades sobre l’evolució del coronavirus a la Comunitat Valenciana en relació amb les quatre fases de desescalada donades a conéixer aquest dimarts pel president de l’Executiu central, Pedro Sánchez.

La consellera ha recordat que aquest pla contempla l’asimetria “per a avançar en els àmbits en els quals siga possible” i ha avançat que encara que la desescalada plantejada per l’Executiu es regiria per províncies, la idea de la Comunitat Valenciana és fer-la per departaments de salut o comarques. I per a justificar-ho, el Consell es recolzarà en informes epidemiològics i tècnics.

“Tenim capacitat propositiva i així ho anem a traslladar al Ministeri de Sanitat”, ha dit Barceló, per a agregar que cal ser “molt prudents” en cadascuna de les fases “perquè es tracta que cada vegada que es conquista una fase, siguem capaces de consolidar-la i tindre perfectament controlada tota l’epidemiologia i contagis”.

“Anem a necessitar a tots“, ha afirmat la consellera, i ha agregat: “Hem d’estar compromesos amb les fases perquè és la millor garantia que anem a poder complir i controlar aquesta pandèmia mentre s’implanten les mesures per a arribar a eixa nova normalitat”, ha dit.

Barceló ha recordat les quatre fases aprovades pel Govern central i ha anunciat que en cadascuna d’elles, el Consell farà la seua proposta i traslladarà el seu pla a Madrid.

Últimas noticias

Contenido relacionado