lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Consell promou l’engegada d’un Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista

“Per a açò -ha afegit- es convocarà a la societat valenciana en el seu conjunt, representants de les administracions públiques, agents polítics socials, econòmics, cívics i culturals amb la finalitat d’acabar amb aquest horror, aquesta violència contra les dones, aquest masclisme que mata a les dones”.

Oltra ha recalcat que aquest pacte “és una exigència de la societat valenciana per a aconseguir un canvi cap a un paradigma feminista d’igualtat de drets i l’eliminació de qualsevol forma de discriminació contra les dones, promovent la igualtat real i efectiva”.

Per a aconseguir-ho, el Consell proposa un pacte “basat en la cohesió i en la unitat, amb la finalitat de traure la lluita contra la violència de gènere i masclista de la confrontació partidista i la polarització política”.

Així, la proposta té com a objectiu “trencar els murs que invisibilitzen aquestes agressions com un problema de l’àmbit privat i domèstic per a socialitzar-ho com un conflicte polític i social que interpel·le a tots i a totes com a societat. Així mateix, es treballarà per a garantir una societat lliure i segura de violència de masclista, i per feminitzar la societat, per a aconseguir l’equilibre entre l’esfera pública, privada; reproductiva i productiva; la raó i les emocions, com a base de les relacions saludables i igualitàries entre dones i homes”.

D’altra banda, la proposta del Consell arreplega la necessitat de coordinar el treball en xarxa i amb perspectiva de gènere de totes les administracions públiques i agents implicats en el procés de sensibilització, prevenció, detecció, intervenció i protecció de les dones víctimes d’aquesta violència, així com els seus fills i filles.

Finalment, Oltra ha assenyalat que aquest Pacte “arreplega també la necessitat d’una dotació pressupostària estable per a poder garantir el desenvolupament i implementació de tots aquests objectius”.

Acció de la Generalitat en dos casos de violència masclista

Així mateix, la vicepresidenta també ha informat que el Consell ha autoritzat a l’Advocacia de la Generalitat per a exercir l’acció popular pels assassinats de Dolores i Gloria Amparo, les dues dones que van ser trobades mortes el passat 21 de febrer a València i Gandia respectivament, presumptament com a conseqüència de la violència de gènere.

Oltra ha recordat que enguany són 22 les dones que han sigut assassinades a Espanya suposadament a les mans de les seues parelles o exparelles, de les quals tres van ser agredides a la Comunitat Valenciana (Dolores, Gloria Amparo i Margaret).

En aquest sentit, la vicepresidenta ha manifestat que quan una dona és assassinada “és la societat sencera la que és agredida, la que pateix aquest dany”. En aquest sentit ha afirmat que el Consell i la societat valenciana en general “estem compromesos contra la violència de gènere. Per açò, les administracions públiques hem d’interpel·lar a tota la societat en el seu conjunt per a socialitzar el conflicte com una qüestió estructural que ens afecta a tots a totes”.

Últimas noticias

Contenido relacionado