sábado, 15 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Conselleria subscriu el rebuig de l’Ajuntament de Paterna a pujar l’aigua

La conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha rebutjat el recurs de reposició interposat per la Cooperativa Valenciana El Plantío i La Canyada contra la resolució de la Direcció general de Comerç que desestimava la pujada de les tarifes pel servei de subministrament domiciliari d’aigua sol·licitada per la companyia.

Així ho ha descobert la regidora d’Infraestructures, Núria Campos, qui ha destacat que “amb aquesta resolució, la conselleria subscriu la decisió de l’Ajuntament de Paterna de denegar la modificació de les tarifes de l’aigua perquè – tal com consta en els informes tècnics municipals – les inversions proposades per la companyia no acreditaven la pujada de preus sol·licitada, ja que el servei de subministrament seguia sent deficient, amb avaries i interrupcions freqüents”.

La regidora destaca a més que la resolució de conselleria qualifica de “pèssim” el rendiment tècnic de la xarxa de subministrament d’aigua de la Cooperativa, amb uns “valors inacceptables” donades les contínues pèrdues d’aigua. “De cada 100 m3 que subministra, es perden 49”, apunta l’informe.

Així mateix, el document assenyala que “el servei públic de proveïment d’aigua a les poblacions és de competència municipal, per la qual cosa és l’Ajuntament de Paterna, qui té la potestat de decidir les tarifes a aplicar i també per interpretar els contractes de la concessió així com l’autorització de les corresponents inversions en els proveïments”.

Finalment, Núria Campos ha recordat que actualment, el servei de subministrament d’aigua que presta aquesta companyia es troba en procés de reversió, ja que, davant la caducitat de la concessió, el consistori va sol·licitar al juliol de l’any passat la recuperació del servei per regularitzar la situació.

Últimas noticias

Contenido relacionado