domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Inauguren les obres de construcció de la primera fase de la Facultat de Ciències de la Salut

El rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig i el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, van inaugurar ahir les obres de construcció de la primera fase de la Facultat de Ciències de la Salut (FCS) de la universitat castellonenca. Aquesta fase, que està integrada per tres dels cinc mòduls que constituiran aquest centre, té una superfície construïda de més de 12.000 metres quadrats i ha suposat una inversió de més de 21,2 milions d’euros.

El rector ha anunciat que el trasllat dels graus de Medicina i Infermeria a aquest edifici es farà aviat, de forma que totes les activitats del curs 2018-2019 ja s’impartiran en les noves instal·lacions. Climent ha mostrat la seua satisfacció per aquesta inauguració, “ja que no ha sigut un camí fàcil, hem viscut una època de crisi molt dura”, i ha volgut agrair el treball de tot l’equip de la universitat, el suport de tota la ciutadania i les institucions de Castelló i el compromís de la Generalitat Valenciana amb aquest projecte.

Per la seua banda, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha mostrat la seua satisfacció per la inauguració de la nova facultat i ha recordat que l’UJI és un emblema de l’autogovern, ja que la seua creació es va aprovar en les Corts Valencianes fa 27 anys. Pel que fa a Ciències de la Salut, Puig ha garantit el desenvolupament d’aquesta facultat i ha explicat que en la reunió que se celebra aquest cap de setmana en Morella s’estudiarà un marc estable de finançament per a les universitats.

A més, el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha destacat, després de conéixer les instal·lacions, que “avui Castelló suma coneixement, creix en qualitat de vida i camina amb pas ferm cap a un futur millor”.

Fases de construcció de la Facultat de Ciències de la Salut
La fase 1 de la Facultat de Ciències de la Salut consta de tres edificis corresponents a investigació, serveis comuns i docència. Els tres mòduls estan integrats i units per uns patis interiors i tenen una superfície construïda de més de 12.000 m², dels més de 22.000 que implica tot el projecte de la Facultat, amb els cinc mòduls previstos.

Tots els edificis s’han dissenyat d’acord amb normes mediambientals que cerquen l’eficiència energètica, amb un estalvi important en la producció de calor a l’hivern i fred a l’estiu. De fet, l’edifici té una certificació de quatre fulles verdes de Green Building Council d’Espanya.

El primer mòdul,que es va inaugurar en 2015, és l’edifici de laboratoris i investigació. El segon mòdul concentra els serveis centrals, serveis comuns, administratius i departamentals, i en ell se situen els serveis de cafeteria, reprografia i consergeria, una zona polivalent, el saló d’actes, les sales d’estudi, la sala de graus, la sala de juntes, la zona de deganat i diversos despatxos. Finalment, en el tercer mòdul se situen les aules docents, laboratoris i tres sales de simulació que recreen una habitació d’hospital, un quiròfan i una habitació de la Unitat de Vigilància intensiva (UCI).

La fase 2, que tindrà una superfície de 8.000 m², té un pressupost de 13 milions d’euros i consistirà en la construcció de dos edificis més: un quart mòdul per a aules docents i un cinqué mòdul de despatxos, laboratoris i recerca.

Últimas noticias

Contenido relacionado