jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Contelles demana desbloquejar la variant sur de Pedralba

La portaveu del Partit Popular en la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, ha exigit avui “fermesa” al Partit Socialista i “sensibilitat i sentit comú” a Compromís per a desbloquejar la variant sud de Pedralba, en la carretera CV-377.

“És inadmissible -ha subratllat- que el Consell antepose el seu sectarisme ideològic a la seguretat viària, el benestar i la qualitat de vida dels ciutadans de Pedralba”, que pateixen el trànsit d’uns 13.500 camions a l’any pels seus carrers.

Mari Carmen Contelles, al costat dels alcaldes de Pedralba i Bugarra, Roberto Serigó i Maria Teresa Cervera, així com prop de 300 veïns de Pedralba, Bugarra i Xestalgar i els diputats provincials Javier Berasaluce, Francisco Esquerre, Evarist Aznar, Enrique Ortí i Miguel Bailach, han participat avui en la concentració que ha tingut lloc a Pedralba per a exigir l’execució de la infraestructura, que eliminarà el pas de vehicles pesats pel centre de la localitat i el consegüent perill per a les persones, a més de problemes de contaminació acústica i atmosfèrica.

Contelles ha assegurat que el president de la Diputació compta amb el suport del PP en aquesta qüestió “perquè és de justícia, perquè parlem de millorar la vida de les persones i perquè per sobre de qualsevol consideració partidista està el benestar dels ciutadans”.

Per açò, ha insistit que Jorge Rodríguez “no ha de permetre que la vicepresidenta del Consell governe al seu antull també en la Diputació i impose el criteri d’un dels seus, Julià Álvaro, per a mantenir suspensió d’una actuació que compta amb tots els informes favorables i, fins i tot, està ja adjudicada”.

Contelles ha recordat que el PP tant en la Diputació com en les Corts Valencianes ha presentat diferents iniciatives “per a portar el clam de tota una població a les institucions, aconseguir el consens més gran possible i aconseguir que la variant sud de Pedralba siga una realitat”.

Així, s’ha referit a la moció presentada en la corporació provincial reclamant la signatura de l’ocupació urgent de terrenys per a poder iniciar les obres o la proposició no de Llei perquè s’alce la suspensió cautelar del projecte impulsada pel PP.

“La revisió del PORN del parc natural del Túria no pot suposar la paralització d’un projecte com a aquest -ha assenyalat Contelles-. Tots hem vist les imatges de grans camions travessant Pedralba i, fins i tot, colpejant balconades amb el risc que açò entranya”.

La portaveu popular ha qualificat de “contrasentit” el “lib administratiu en el qual es troba en aquests moments aquesta solució viària, que ha complit amb tots els tràmits i procediments legals, ha sigut adjudicada, però està paralitzada per una decisió purament política i la intransigència del secretari autonòmic de Medi ambient, Julià Álvaro, i la cobertura de Mónica Oltra”.

“Aquesta no és una carretera del PP, és una solució per al poble que no sorgeix del capritx d’un alcalde o d’un grup polític, és una solució que projecten els tècnics i que es dissenya baix criteris tècnics”, ha conclòs.

Últimas noticias

Contenido relacionado