martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Cuidadanos (Cs) demana la dimissió de Fuset per acumular sancions i negligències en la seua gestió

Ciudadanos (Cs) a l’Ajuntament de València ha demanat la dimissió de Pere Fuset per acumular sancions i negligències en la seua gestió, després de conéixer la imputació del regidor de Compromís per un suposat fraccionament de contractes en contractació de personal a la seua àrea i per l’adjudicació dels cartells de Falles.

El portaveu de Cs ha criticat que l’Àrea de Cultura Festiva “està abusant dels contractes menors”. “En el 2017 van ser dos milions d’euros la quantia gastada mitjançant aquest procediment, la qual cosa va suposar un 100% més respecte a l’any anterior. En aquestes quantitats es troben els més de 200.000 euros adjudicats a diverses empreses per a la contractació de personal per a esdeveniments festius”, ha detallat Fernando Giner.

Giner ha comentat, en relació a aquest fraccionament, que “fa referència a personal de l’àrea de Cultura Festiva i que en la majoria de les ocasions són les mateixes persones els qui es contracten de forma continuada”. “Des de Cs ho hem preguntat en diverses ocasions en les comissions”, ha apuntat.

El portaveu de Cs a l’Ajuntament de València ha recordat que Pere Fuset ha estat sancionat en dues ocasions i que suma tres procediments judicials oberts.

Giner ha preguntat a Ribó si “seguirà defensant al regidor de Cultura Festiva, ja que és la línia que ha seguit des del començament de la legislatura”. “Ribó, com a alcalde de tots els valencians, ha d’actuar amb responsabilitat”, ha afegit.

El portaveu de Cs ha recordat que l’Agència de Protecció de Dades va sancionar a l’Ajuntament de València per l’enquesta fallera, “un assumpte que ha estat portat per Fuset i Ribó amb una absoluta falta de transparència, ocultant la informació i l’expedient als grups municipals de manera reiterada”. A més Fuset s’enfronta a una sanció laboral molt greu proposta per la Inspecció de Treball, la qual reconeix fets que impliquen riscos especials per a la seguretat i salut dels treballadors.

Fernando Giner ha explicat que, “ara com ara, hi ha diferents processos judicials oberts que afecten directament a Fuset i a la gestió de la seua regidoria, que són el fraccionament de contractes sobre contractació de personal per a esdeveniments festius, com Expojove o Fira de Juliol, la suposada contractació irregular de les graderies de Vivers i sobre l’adjudicació dels cartells fallers de 2016”.

“Fuset acumula massa targetes grogues. El que no es consentiria a professionals de diferents àmbits laborals, l’hi està consentint l’Alcalde de València a Pere Fuset”, ha conclòs Giner, qui ha anunciat que demanarà explicacions a Ribó en el ple.

Últimas noticias

Contenido relacionado