Culla torna a l’Edat Mitjana amb ‘La Conquesta’

755
la raíz

Culla tornarà a l’edat mitjana el cap de setmana vinent amb ‘La Conquesta’

· El dissabte 28 de juliol, a les 22:30 h, en l’entrada del Calvari, tindrà lloc una nova edició d’aquesta obra teatral.

· El diumenge es durà a terme la trobada del Rei Jaume I amb Don Balasc d’Alagó.

Com fa cinc anys, a la fi del mes de juliol, el poble de Culla en l’Alt Maestrat se submergeix de ple en l’Edat Mitjana amb la representació de ‘La Conquesta de Culla’.

Dissabte que ve 28 de juliol, a les 22:30 h, en l’entrada del Calvari, tindrà lloc una nova edició d’aquesta obra teatral interpretada pels mateixos veïns, i que rememora la conquesta del municipi als sarraïns per part de les tropes del noble aragonés, Don Balasc d’Alagó. Els actors aficionats i ciutadans convertits en extres, donaran vida a uns personatges que van viure fa vuit segles, fent que els visitants difícilment obliden esta emblemàtica història d’amor i enfrontament entre cultures.

La Conquesta de Culla està englobada com una iniciativa dins del projecte cultural CULLA VIU, que es desenvolupa gràcies a un grup de voluntaris i a l’acompanyament del Programa d’Extensió Universitària de l’UJI, amb la finalitat de salvaguardar el patrimoni cultural del municipi. A més, l’obra teatral es complementarà amb animació en el recinte emmurallat, amb música medieval en directe i els llocs de mel, cremes i ungüents, ceràmica, tèxtil, herbes aromàtiques i medicinals, aliments i begudes entre uns altres.

Finalment, com és tradicional en els últims anys, el diumenge es durà a terme la trobada del Rei Jaume I amb Don Balasc d’Alagó, que comptarà amb la col·laboració de la ‘Germandat dels Cavallers de la Conquesta de Castelló’, juntament amb els membres del seu ‘Capítol’, la Milícia Templaria, l’Esquadra i els ‘Tambors i Bombos de Combat Desperta Ferro’.

Per a poder assistir a la ‘La Conquesta de Culla’ és necessari estar en possessió d’alguna de les 320 invitacions disponibles. Per a açò, s’ha de contactar amb l’ajuntament de la població a través del telèfon 964 44 63 25 o a través del correu electrònic [email protected]. A la resta d’activitats es pot assistir sense reserva prèvia.

Recreació històrica

Culla ja prepara la tercera edició de la seua recreació històrica, que tindrà lloc els dies 15 i 16 de setembre. En aquesta ocasió, retrà homenatge al seu patrimoni cultural i al passat vinculat a l’Ordre del Tremp amb diferents actes. Les jornades ‘Culla Templaria‘, organitzades juntament amb l’associació local ‘Militia Christi del Maestrazgo‘, comptarà amb un programa divers amb infinitat d’activitats lúdiques, que seran l’excusa perfecta per a visitar el nucli històric de municipi, declarat Bé d’Interés Cultural en 2004.

Horaris de la Conquesta

Dissabte 28 de juliol de 2018

18:00h – 21:30h. AMBIENTACIÓ MEDIEVAL per tot el nucli antic de Culla:

-Decoració medieval de carrers i edificis.

-Diferents activitats i exposicions amb ambientació medieval.

-Zona infantil i contacontes.

-Zona d’aliments i begudes (rebosteria, berenars i sopars).

22:30 h. Representació teatral LA CONQUESTA DE CULLA.

Estes activitats s’enquadren dins del programa cultural “Culla VIU -El Llegat Cultural”, projecte de voluntariat ciutadà de salvaguarda i feta valdre del patrimoni cultural de Culla.

Domingo 29 de juliol de 2018

12:00 h. Trobada del Rei Jaume I amb D. Don Balasc d’Alagó.

Inici de comitiva en la plaça de la Setena de Culla. Desfilada pel nucli antic. Trobada en l’entrada al Calvari.

Amb la participació de membres d’ambientació i ‘La Conquesta de Culla’, la ‘Germandat dels Cavallers de la Conquesta’ i ‘Tambors i Bombos Desperta Ferro’.