domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Cultura celebra la jornada ‘Any Europeu del Patrimoni Cultural: una mirada valenciana’

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat, juntament amb la Universitat de València, una jornada divulgativa amb el títol ‘Any Europeu del Patrimoni Cultural: una mirada valenciana’, en col·laboració amb l’Oficina Europe Direct valenciana.

La jornada se celebra el dia 4 de maig, en el marc de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i coincidint amb la Setmana Europea del Palau.

Concretament, la jornada té per objectiu donar a conéixer a la ciutadania en general i a professionals o estudiosos del patrimoni cultural, treballs recents sobre aquest tema fets des de les perspectives de la conservació preventiva del patrimoni artístic, patrimoni bibliogràfic i documental, i l’anàlisi i ordenació del patrimoni paisatgístic.

En el transcurs de l’activitat s’exposaran una selecció d’alguns treballs de fi de màster del Màster Universitari en Patrimoni Cultural: Identificació, Anàlisi i Gestió de la Universitat de València-Estudi General.

La jornada se celebrarà al Centre del Carme i obriran l’acte el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona; el vicerector de Participació i Projecció Territorial UVEGJorge Hermosilla, i el director del Màster en Patrimoni Cultural UVEG, José Luis Jiménez.

Esta jornada s’emmarca dins del Pla ‘Fes Cultura’, un pla per a la creació i consolidació d’una vertadera indústria cultural valenciana, la democratització de l’accés a la cultura, la descentralització territorial, la internacionalització i la cooperació entre institucions.

La Setmana Europea del Palau, que se celebra fins al dia 13 de maig al Palau de la Generalitat, també té altres activitats amb la participació d’Educació, com l’exposició de dibuixos participants en el concurs ‘Pintem l’Europa que volem’, organitzat en col·laboració amb la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic que, a més, celebrarà el lliurament dels premis el dia 9 de maig.

També s’hi exposaran els treballs premiats en el concurs de fotografia, microrelats i vídeos ’30 anys De’.

Últimas noticias

Contenido relacionado