domingo, 19 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Cultura col·labora amb la restauració del patrimoni històric de Todolella i Forcall

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha visitat els projectes de restauració que s’estan realitzant, amb l’ajuda econòmica de la Generalitat, als municipis de Forcall i Todolella, i s’ha reunit amb l’alcalde de Todolella, Ricardo Miravet, i la regidora de Cultura de Forcall, Montserrat Sorribes.

Dins de les ajudes de la convocatòria per a la conservació i protecció de béns immobles del patrimoni cultural, es van concedir 40.000 euros per al projecte de restauració de l’entrada principal de la ciutat romana de Lesera, de Forcall.

Aquesta actuació té el propòsit de detenir el possible afonament de la totalitat del mur que dóna pas a l’antiga ciutat romana i realitzar els pertinents treballs de consolidació per a conservar-lo correctament. L’àrea d’actuació forma part del jaciment arqueològic de cronologia, protohistòrica i romana, i es localitza a la zona coneguda com a moleta dels Frares.

A Todolella, Cultura subvenciona amb 35.000 euros les obres de construcció estructural de l’edifici Saranyana, declarat bé de rellevància local. Saranyana és un conjunt urbà o zona consolidada de l’antic nucli urbà de la pedania del mateix nom. Actualment, aquest conjunt es troba en desús o en fase de recuperació d’usos públics.

L’edifici s’usava com a ajuntament al segle XVII i consta de dues altures: a la planta baixa hi ha un porxe que vincula l’edifici a l’espai públic i alberga dues xicotetes peces que van ser una angosta presó; en la planta primera hi ha dues sales que es devien usar per a reunions d’acció pública.

El projecte té com a objectius la conservació estructural de l’edifici objecte i dotar-lo per a ús públic, mitjançant la substitució o la reforma dels forjats de bigues de fusta existents a la planta primera, ja que es troben en un estat avançat de descomposició, irreversible en alguns elements.

Últimas noticias

Contenido relacionado