jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Cultura Festiva augmenta un 80% la subvenció als artistes fallers

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presentat hui estes bases amb les que l’equip de govern busca “un projecte de falla que li done protagonisme a la flama, i que siga integrador i li done al públic l’oportunitat de relacionar-s’hi”. A més, ha afegit, “arran de la declaració de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, serà major el nombre de les persones que s’acosten a la festa”. I en este sentit, també ha destacat la importància d’impulsar l’esmentat Centre de Documentació de les Falles (CDF), “que es va inaugurar a finals de 2005 per la corporació anterior i va cessar les seues activitats al març de l’any 2011 per retallades pressupostàries”.

“Ara, gràcies a l’ampliació del conveni amb el Gremi d’Artistes Fallers, el CDF passarà a ser un espai dins de la seu del Gremi, amb unes instal·lacions millor condicionades que les anteriors i que permetran l’atenció al públic en un futur, i serà un element més que contribuirà a la dinamització de la Ciutat de l’Artista Faller, que és un dels objectius de l’Ajuntament”, ha explicat Fuset.

El Centre de Documentació, Informació i Difusió de la Festa de les Falles és un centre d’informació i recursos especialitzats, destinat a recopilar i catalogar material fotogràfic, audiovisual i escrit: llibrets, revistes, articles, publicacions diverses. Quan va cessar les seues activitats, el CDF tenia 13.000 registres introduïts que ara aniran ampliant-se. Estarà també vinculat al Museu Faller, per a catalogar, inventariar i difondre el patrimoni faller.

Últimas noticias

Contenido relacionado