martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detingut un gihadista que oferia refugi a altres terroristes

Agents de la Comissaria General d’Informació de la Policia Nacional han detingut a Teulada (Alacant) a un home, de 46 anys i nacionalitat egípcia, per la seua integració en l’organització terrorista DAESH, enaltiment del terrorisme i adoctrinament de l’ideari salafista gihadista.

El detingut aprofitava la seua posició privilegiada dins de la Comunitat Islàmica de la província d’Alacant per a difondre entre la mateixa continguts que enaltien els atemptats comesos per l’organització terrorista DAESH i menyspreant de forma cruel a les seues víctimes. A més, utilitzava les xarxes socials com a instrument per a generar un relat d’odi amb la publicació de vídeos en els quals líders terroristes instaven a fer la yihad violenta com a mètode d’adoctrinament als seus seguidors.

La labor principal del detingut era la de facilitar el retorn de terroristes de DAESH que havien decidit abandonar Síria i l’Iraq, proveint-los dels llocs necessaris de trànsit i refugi, fonamentalment a Espanya, així com auxiliant-los en les labors de documentació i obtenció de recursos econòmics. La tornada de terroristes des de zones de conflicte a sòl europeu constitueix una de les principals amenaces tant per a la seguretat nacional com per a la de l’entorn europeu.

Els investigadors havien comprovat que aquest individu s’havia compromès recentment a portar a una família des de Síria, on un dels seus membres hauria mort combatent en les files de DAESH. Per a aquesta fi els facilitaria el desplaçament des de zona de conflicte a la frontera turca, i posteriorment els gestionaria la necessària documentació falsa de trànsit des de Turquia a Espanya. Les persones a les quals pretenia ajudar tenen actualment en vigor diverses Ordres Internacionals de Detenció (OID) per la seua integració en el grup terrorista DAESH.

A més, el detingut avui a Teulada (Alacant) va pretendre obtenir de manera fraudulenta cartes d’invitació per a dues persones amb antecedents policials per la seua connexió amb l’organització terrorista amb l’objectiu de facilitar-los l’entrada des d’Egipte a Espanya.

L’operació, que continua oberta, s’està desenvolupant sota la supervisió del Jutjat Central d’Instrucció, número 6, de l’Audiència Nacional i la coordinació de la Fiscalia de l’Audiència Nacional.

Des del 26 de juny de 2015, data en el qual el Ministeri de l’Interior va elevar a 4 el Nivell d’Alerta Antiterrorista (NAA), les Forces i Cossos de Seguretat han detingut a 159 terroristes gihadistes en operacions realitzades a Espanya i en l’exterior i a un total de 204 des de principis del 2015.

Últimas noticias

Contenido relacionado