22:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detingut un home dues veces en 24 hores per cometre robatoris

Immediatament, s’inicie l’operació “BORX” per part de components de la Guàrdia Civil de Sueca, a fi de poder localitzar, identificar i detenir a l’autor o autors d’aquests fets delictius.
Fruit de les intenses gestions efectuades i dels dispositius realitzats per part dels agents encarregats del cas, s’ha pogut detenir a dos homes de 36 i 42 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors de 30 delictes de robatori amb força i altres dues de robatori d’un vehicul.

Aquestes detencions es van realitzar en ser sorpresos “in fraganti” quan els autors es disposaven a utilitzar un vehicule sostret que amagaven a l’interior d’una nau de la localitat de Sueca.
Aquestes persones cercaven zones aïllades, dels voltants de la localitat de Sueca, prèviament estudiades, per a perpetrar els delictes, utilitzant la força per a fer-se amb els seus botins, dels quals es desfeien de manera quasi instantània venent-los a particulars i en diverses xerraries.

Per al trasllat dels objectes sostrets utilitzaven vehicles que prèviament havien sostret de les naus en les quals obstaculitzen a robar, així com se servien de terceres persones amb vehicle per a arreplegar els objectes sostrets i traslladar-los per a desfer-se d’ells.
S’han recuperat dos vehicles sostrets i utilitzats per a cometre aquests fets, així com en un registre practicat en un domicili s’han intervingut eines, peces de roba utilitzada per aquests en els robatoris i efectes procedents dels robatoris.

Cal destacar que un dels detinguts va tornar a ser detingut “in franganti” quan intentava cometre un robatori amb força a Sueca al cap de poques hores de quedar en llibertat per la primera detenció
En una altra operació diferent anomenada “TURQUE” la Guàrdia Civil de Xiva també va procedir a la detenció d’un home de 42 anys i d’origen espanyol implicat en 5 delictes de robatori amb força ocorreguts a Godelleta i Xiva.
Aquesta persona cometia els robatoris a la vesprada-nit en habitatges que estaven aïllades i sense habitants en el seu interior.

 

Una vegada situada i seleccionada l’habitatge s’assegurava que els propietaris no es trobaven en aquests domicilis, tallava les tanques metàl·liques perimetrals per a crear una via d’entrada i eixida i extraure fàcilment els objectes de majors dimensions, dipositant-los en una zona on quedaren ocults, per a posteriorment, tornar a la nit.

Les diligències instruïdes han sigut lliurades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció núm. 5 de Sueca i núm. 3 de Requena.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado