sábado, 15 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detinguts dos homes per estafa a través d’internet

Els detinguts compraven elements relacionats amb energies solars utilitzant targetes bancàries clonades en diferents països del món i proporcionaven dades d’identitat falses.

La quantitat estafada per aquests individus rondaria els 10.000 euros.
La Guàrdia Civil ha procedit a la detenció de dos homes d’origen nigerià per delicte continuat d’estafa a través d’Internet.
Aquesta detenció s’ha produït en el marc de l’operació “BEORN” que s’inicie a la fi de passat mes de maig per part de la Guàrdia Civil de la companyia de Paiporta arran d’una denúncia presentada per una empresa d’instal·lacions solars d’energies renovables per fets il·lícits relacionats amb estafes que estaven patint en la venda de productes a través de la seua pàgina web.
Fruit de les intenses gestions realitzades i de les perquisicions obtingudes pels components encarregats d’aquest operatiu, es va poder comprovar que dues persones estaven desenvolupant aquesta activitat il·lícita.

Fase d’explotació
La fase d’explotació d’aquesta operació culmine quan els agents de la Guàrdia Civil van procedir a la detenció de forma infraganti en Les Vendes de Retamosa (Toledo) mentre els autors es disposaven a rebre un nou enviament de mercaderia.
Els detinguts per aquests fets van resultar ser dos homes de 55 i 59 anys i de nacionalitat nigeriana, per la seua implicació en un delicte continuant d’estafa.
El modus operandi que utilitzaven aquestes persones consistia a comprar productes d’una pàgina web que oferia elements d’energies renovables solars, utilitzant targetes bancàries clonades i aportant identificació personal falsa.

Aquestes persones haurien estafat prop de 10.000 euros en productes.

Les diligències han sigut lliurades en els jutjats de Primera Instància i Instrucció núm. 5 d’Illescas.
En aquesta operació a més de membres de la Guàrdia Civil de la Companyia de Paiporta han participat la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de València i el Lloc Principal de Valmojado (Toledo).

Últimas noticias

Contenido relacionado