El Dia Internacional de la Dona va tenir les seues concentracions i manifestacions en tota la provincia d’Alacant

La violència masclista, la bretxa salarial, la discriminació o la cosificació de les dones en la publicitat són alguns dels motius pels quals s'ha dit prou

662

Dia Internacional de la Dona Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

El Dia Internacional de la Dona va estar marcat per concentracions i manifestacions al llarg del dia. Algunes reivindicacions es feien des de l’educació demanant que les dones i la seua història entren en els llibres de text. Una altra qüestió educativa que es va escoltar molt en qualsevol manifestació va ser la petició d’educar als xiquets i xiquetes en la igualtat. El treball de les dones en les llars en la cura i la reproducció aconsegueix el 53% del PIB si açò fóra possible visualitzar-ho. En el Producte Interior Brut Espanyol que mesura la riquesa que es genera en un país, es té en compte com a ingressos els diners que genera la prostitució, el tràfic d’armes i les drogues. No obstant això, el treball quotidià que fan les dones en la seua casa és invisible, no està valorat, no aquest remunerat i no genera jubilació ni dret a una pensió que garantisca una vellesa digna per a aquestes dones dediques a la llar.

Dia Internacional de la Dona Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

Altres dades que es tenen en compte i pel quin les dones han dit, ja n’hi ha prou!, són les quaranta-nou dones assassinades i 8 xiquets per violència de gènere en 2017. L’alarma social s’hauria de disparar quan des de gener a setembre de l’any passat va haver-hi unes 125.769 denúncies. La urgència de millorar els recursos de suport i atenció multidisciplinària als qui pateixen o pateixen en qualsevol de les seues formes la violència masclista hauria de ser immediata. Organitzacions feministes opinen que el pacte d’estat sense recursos ni mesures és un paper mullat.

Dia Internacional de la Dona Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

L’activista del col·lectiu “elx pel dret a decidir”, Cristina Navarro, opina que la situació de desigualtat, discriminació i violència contra les dones és insostenible, per açò, es mostrava satisfeta pel suport multitudinari que va haver-hi a Elx, com també ocorreguera en altres ciutats de la província d’Alacant. La formació especialitzada del personal de justícia i cossos de seguretat de l’estat és una altra de les qüestions que es demana perquè l’aplicació de la Llei siga efectiva. “Tota la violència, l’assetjament sexual, tota la violència en l’espai públic, la bretxa salarial amb una llei que garantisca la igualtat del salari, les condicions laborals per a les dones són pitjors, tenim treballs més precaris i som les que major treball temporals tenim…” són algunes de les reivindicacions explicades per Cristina Navarro, motius per a desitjar un canvi real, perquè no solament es quede en una manifestació multitudinària reivindicativa.

Dia Internacional de la Dona Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

La fartada de les dones també aquesta present en la publicitat que *cosifica a les dones i els seus productes bàsics d’higiene, aquests estan encarits pel que fa als productes sanitaris de consum, amb un IVA molt menor al d’unes tovalletes o compreses. “El procés de convocatòria ha tingut molt impacte gràcies als mitjans de comunicació i a l’interés de la ciutadania i ha sigut tot un èxit”, descrivia Navarro la seua valoració pel que fa a la manifestació d’ahir a Elx.

Dia Internacional de la Dona Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

Concentració en alguns Municipis de la Província

Dia Internacional de la Dona Actualitat Valenciana
Ajuntament l’Alfas

El municipi d’Alfes del Pi considerava simbòlica la seua concentració de cinc minuts en suport a les mobilitzacions organitzades aquest 8 de març pels sindicats CCOO i UGT. En aquesta concentració es va llegir un manifest on denunciaven la passivitat del Govern en matèria de polítiques d’igualtat. Entre moltes de les mesures ja conegudes també demanaven la ratificació en el Conveni amb l’articule 189 de l’Organització Internacional del treball, pel que fa al treball digne de les treballadores de la llar.

Dia Internacional de la Dona Actualitat Valenciana
Ajuntament de Benidorm

L’Ajuntament de Benidorm va desplegar un llaç morat, signe de la lluita per la igualtat. També s’han compromés amb l’eliminació de la discriminació laboral, econòmica i social de les dones.

Dia Internacional de la Dona Actualitat Valenciana
Ajuntament d’Elx

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Elx s’han sumat a les concentracions convocades pels sindicats. Les regidores de l’equip de govern com el 50% de funcionàries també han donat suport a la vaga. Una altra qüestió que denuncien és la inacció institucional i governamental d’Espanya i Europa davant el drama de les persones refugiades que han fugit dels seus països en conflicte, i l’impacte que pateixen les dones i les xiquetes, moltes d’elles víctimes d’abusos i violacions.

Dia Internacional de la Dona Actualitat Valenciana
Ajuntament de FinestraT

L’Ajuntament de Finestrat s’ha sumat en la lluita per les desigualtats de gènere no solament en aquest país sinó també en l’àmbit mundial. Perquè s’aconseguisca el canvi, des de l’ajuntament d’aquesta localitat, demanava que hauria de ser a partir de l’educació, des d’edats molt primerenques, implicant a la societat no sent una qüestió de partits ni ideologies, sinó, advocant per la defensa de la igualtat.

Dia Internacional de la Dona Actualitat Valenciana
Ajuntament de Redován

El 8 de març representa una ocasió per al record i l’homenatge a les dones que van impulsar aquests ideals, així ho han vist des de l’Ajuntament de Redovàn, a més de sumar-se a la reivindicació per la igualtat de la dona. Des de l’equip del govern d’aquesta localitat considera que les entitats locals són claus en l’erradicació de la violència de gènere. Una altra qüestió que creuen que hauria de donar-se és la presència de la dona en la totalitat d’espais de la política local, així com en tots els àmbits de la vida pública.

Dia Internacional de la Dona Actualitat Valenciana
Ajuntament de Torrevella

L’Ajuntament de Torrevella va llegir un manifest reivindicant els drets de la dona, i van demanar una reflexió des dels diferents àmbits per a establir mesures necessàries per a modificar aquesta realitat. Des de l’equip de Govern creuen que el 8 de març de 2018 suposarà un abans i un després en la desigualtat. En el manifest citat anteriorment, es van esmentar les principals causes del masclisme, fruit del patriarcat més ranci i més perjudicial per a les dones, va estendre en tots els àmbits, des del familiar, social i laboral, fins a la cruel manifestació que s’exerceix que és la violència masclista.

Dia Internacional de la Dona Actualitat Valenciana
Ajuntament de Vila Joiosa

L‘Ajuntament de la Vila protesten per a reivindicar un nou model social, més just i igualitari. Unes deu associacions de dones al costat de tres regidores i dues secretàries del grup de Govern municipal s’han sumat a les protestes. Aquests són alguns dels municipis de la província on es van concentrar amb motiu del Dia Internacional de la Dona.